Ga naar de inhoud

LIVE titelstrijd: 3 superfans Waes/Van Roy/Krimson: "Ik ga het niet jinxen"

Elke Belgische voetballiefhebber kijkt uit naar vanavond. Dan zullen we weten wie zich tot landskampioen kroont. Herlees wat de coaches op hun persconferenties vertelden. En wat Tom Waes, Jean-Pierre Van Roy en Pat Krimson van de titelkansen van respectievelijk Antwerp, Union en Genk denken.

ontknoping titelstrijd

spinner
 1. 08 uur 36. Tom Waes (Antwerp): "Ik ga het niet jinxen". Acteur en presentator Tom Waes was vorige week op de Bosuil, toen het bij de eerste titelkans voor Antwerp misliep: "Ik ben langzaam bekomen. Het was een redelijk grote teleurstelling. Maar het moet niet altijd gemakkelijk zijn, zeggen ze." "Ik denk dat als ze winnen, dat de Bosuil dan ontploft en blijft ontploffen, tot de ploeg van Genk teruggekeerd is en met de bus op het veld rijdt en de beker krijgt. Dat zal een feestje worden. Maar ik ga het niet jinxen, laat ons afwachten." En als het Antwerp niet wordt, wie mag het dan wel zijn? Waes: "Dan gun ik het Union. Omdat ze vorig jaar - nog altijd redelijk onterecht, vind ik - verloren hebben van Club Brugge en eigenlijk toen al de titel verdiend hadden." "  .
 2. 08 uur 33. Jean-Pierre Van Roy: "Mirakel". Brouwer Jean-Pierre Van Roy: "Vorige week is er een mirakel gebeurd op het einde van de match. Antwerp had natuurlijk moeten winnen, maar nu blijft er veel suspense: de 3 ploegen kunnen nog kampioen worden en ik denk dat dat Union zal zijn." "Ik heb mijn eerste match op Union gezien in 1948. Ik heb Union in 4e afdeling gezien tegen ploegen als Ciney, Binche... Dit is een droom voor mij." Als het niet Union is? "Volgens mij is Genk de beste ploeg op het einde van het kampioenschap." .
 3. 08 uur 32. Pat Krimson (Genk): "Die late kans gewoon grijpen". DJ en muziekproducer Pat Krimson: "Het is eigenlijk een heel gek seizoen voor Genk. Ze hebben 5 à 6 basisspelers verkocht. We speelden toch een fantastisch seizoen met mooi voetbal. Met 15 punten voorsprong denk je dat het gebeurd is." "Iedereen dacht al bijna dat Genk kampioen was. Dan hebben we het een beetje uit handen gegeven, maar in deze laatste match is er weer hoop en weer een kans. Die laatste kans moeten we gewoon grijpen." "Van mij mag iedereen kampioen spelen. Ik vind dat zowel Antwerp, als Union een straf seizoen gespeeld hebben. Genk ook met persoonlijk het mooiste voetbal. Dus laat het Genk maar zijn."  .
 4. 04-06-2023.
 5. 18 uur 55.
 6. 18 uur 55.
 7. 09 uur 52.
 8. 03-06-2023.
 9. 15 uur 30.
 10. 14 uur 25. Einde persconferenties. Genoeg woorden over de titelstrijd. Zondag is het aan de voeten om te spreken.  .
 11. 14 uur 19. Er is nog altijd eergevoel als speler. Ik denk niet dat Club Brugge naar Union trekt om zomaar te verliezen. Jelle Bataille.
 12. 14 uur 18. Er circuleren genoeg filmpjes op internet tegen ons. In West-Vlaanderen wordt er gelachen met ons. Dat maakt ons sterker als groep en staan we boven. Het motiveert ons nog meer. Jelle Bataille.
 13. 14 uur 17. Rol van twee dagen vrijaf. "Die twee dagen vrijaf hebben wel deugd gedaan", zegt Jelle Bataille. "Dat helpt ons om de match van zondag voor te bereiden."  "De coach is altijd rustig. Ik heb hem nog nooit zenuwachtig gezien." .
 14. 14 uur 16. Geraerts zei 50% voor Antwerp en 25% voor Union en Genk? Dat is zo slecht nog niet. Al wil ik het niet uitdrukken in percentages. De vorm van de dag en het weer zal zijn rol hebben. Ik woon er in de buurt en het is er altijd warmer. Dus zullen mijn jongens sneller zweten en dat zal gevolgen hebben voor de vermoeidheid. Mark van Bommel.
 15. 14 uur 16.
 16. 14 uur 14. Twijfels in de groep? "Twijfel is niet het juiste woord. Wel teleurstelling", zegt Van Bommel over het gevoel in de groep.  "Dat is normaal als iedereen in de stad hunkert naar de titel. Iedereen is tegen Antwerpen. Dan is het net des te mooier dat je opnieuw de kans krijgt. Ik vind het mooi dat het Antwerp tegen de rest is, daar hou ik wel van. Het voelt een beetje als Antwerp tegen de rest. Dat krijg ik toch mee via de kranten, tv en supporters." .
 17. 14 uur 13. Genk moet komen. Ik ken Wouter: die speelt altijd om te winnen. Maar dat is voor ons hetzelfde. We spelen ook al een heel seizoen agressief, goed voetbal. Of is dat niet zo? Mark van Bommel.
 18. 14 uur 11. Dat ik in mijn eerste jaar bij Antwerp meteen meedoe voor twee prijzen, daar word je trainer voor. Dat is mooi. Mark van Bommel.
 19. 14 uur 10. Ongetwijfeld zullen we door de reactie van het publiek wel meekrijgen wat er in Brussel gebeurt. Als wij de wedstrijd winnen... Waar staat de beker eigenlijk ergens? Moet die niet bij ons in Genk staan als nummer 1? Of gaan ze ervan uit dat we niet kampioen worden? Mark van Bommel.
 20. 14 uur 09. Spookt Union door het hoofd? De beelden van zondag heeft Mark van Bommel niet herbekeken. "Dat ga ik ook niet doen, want die hebben geen invloed op de wedstrijd van zondag. We hebben heel veel goede dingen gedaan, op één moment na", maakt hij een simpele analyse. .
 21. 14 uur 07. Ik heb de jongens een paar dagen vrijaf gegeven en hebben ons hetzelfde voorbereid zoals altijd. Iedereen heeft meegetraind met de groep. Mark van Bommel.