Ga naar de inhoud

Wat een anticlimax voor Union: Brusselaars hebben landstitel voor het grijpen, maar verliezen van Club

 1. 90+10' - Doelpunt - Cisse Sandra (1 - 3)
 2. 90+4' - Geel - Noa Lang
 3. 90+3' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 2)
 4. 90+2' - Verv. Lazare Amani door Yorbe Vertessen
 5. 90+2' - Verv. Ismaël Kandouss door Ross Sykes
 6. 89' - Doelpunt - Shion Homma (1 - 1)
 7. 88' - Verv. Mats Rits door Shion Homma
 8. 85' - Geel - Cisse Sandra
 9. 84' - Verv. Casper Nielsen door Cisse Sandra
 10. 82' - Verv. Simon Adingra door Gustaf Nilsson
 11. 76' - Verv. Antonio Nusa door Chemsdine Talbi
 12. 75' - Geel - Tajon Buchanan
 13. 63' - Verv. Teddy Teuma door Cameron Puertas
 14. 46' - Doelpunt - Simon Adingra (1 - 0)
46'goalSimon Adingra1 - 0
89'goalShion Homma1 - 1
90+3'goalNoa Lang1 - 2
90+10'goalCisse Sandra1 - 3

Ruim een uur lang leek Union op weg naar een sprookjestitel. Tot een onbekende Japanner uit het niks de gelijkmaker scoorde voor Club Brugge. Een dreun waar de Brusselaars niet meer van recht konden krabbelen. Blauw-zwart, dat zijn sportieve plicht dus meer dan vervulde, scoorde zelfs nog de 1-2 en 1-3. Weg titel voor Union.

Union-Club Brugge kort samengevat:

 • Sleutelmoment: In de 88e minuut gunt Rik De Mil de Japanner Shion Homma nog een paar minuten. Een cruciale wissel in de titelstrijd, zo blijkt vijf minuten later. 

 

 • Man van de Match: Door de titelstress acteerden alle Union-spelers onder hun normale niveau. Met een doelpunt en een assist werd Homma op korte tijd nog de matchwinnaar.

 

 • Opvallende statistiek: Net op het moment dat ze kampioen kunnen worden, heeft Union voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren waarin het op voorsprong kwam.

Union geeft zekere titel weg in het slot

Shion Homma.

 

Vorige week mocht de 22-jarige Japanner een minuutje debuteren tegen KRC Genk, in het Dudenpark zou hij de titelstrijd bijna in zijn eentje doen kantelen in het voordeel van Antwerp.

 

Union had nochtans alles in eigen handen nadat Simon Adingra er meteen na de rust verdiend 1-0 van had gemaakt, zeker omdat Genk in eigen huis tot twee keer toe op voorsprong kwam tegen Antwerp.

 

De thuisploeg drukte na de openingstreffer niet meer door en daar zou het spijt van krijgen. Victor Boniface, duidelijk niet op niveau, kreeg 20 minuten voor tijd nog een uitstekende schietkans, maar kruiste iets te veel.

 

Nadien trok Union terug en waren het de Brugse jonkies die zichzelf wilden tonen aan hun volgende trainer. Homma, ingevallen in de 88e minuut, dompelde het Dudenpark in diepe rouw met een doelpunt en assist voor Noa Lang. Union ging van de hemel naar de hel met de titel voor het grijpen.

 

In Genk waren ze hun vijfde landstitel al aan het vieren, maar dat was zonder Toby Alderweireld gerekend. Met een fenomenale knal bezorgde hij de club van zijn hart een eerste titel sinds 1957.

 

Wat een slot van de competitie, met Antwerp dan toch nog als kampioen!

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 101 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 101. Einde, Antwerp is kampioen! Het zit erop in het Dudenpark. Union is geen kampioen na een 1-3 tegen Club Brugge. Wie had dat scenario op voorhand kunnen bedenken? .
 3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 100 door Cisse Sandra van Club Brugge. 1, 3.
 4. tweede helft, minuut 99. Het wordt nog 1-3! Op z'n Unions maakt Club Brugge er nog 1-3 van. Vanaken bedient Sandra, die mee opgerukt is. Die faalt niet voor doel. .
 5. tweede helft, minuut 99. We spelen ondertussen bijna 100 minuten, maar niemand bij Union gelooft nog in de titel. Ze waren er zo dichtbij. .
 6. tweede helft, minuut 98. Racing Genk-Antwerp: 2-2. Het is zowaar Antwerp dat plots in pole position ligt na een wereldgoal van Alderweireld.  .
 7. tweede helft, minuut 97. Het doelpunt telt! Union gaat met 1-2 verliezen, maar wie wordt kampioen: Racing Genk of Antwerp? .
 8. VAR bekijkt de beelden. De VAR is al minutenlang naar het doelpunt aan het kijken. Telt het of niet? . tweede helft, minuut 96.
 9. Gele kaart voor Noa Lang van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
 10. tweede helft, minuut 93. 1-2 voor Club! On-waar-schijn-lijk, maar wel waar. Bij Union lopen ze met z'n allen terug, maar ze zijn niet op tijd om Lang van de 1-2 te houden op de counter. Wat een ommekeer! .
 11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Noa Lang van Club Brugge. 1, 2.
 12. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Union, Yorbe Vertessen erin, Lazare Amani eruit
 13. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Union, Ross Sykes erin, Ismaël Kandouss eruit
 14. tweede helft, minuut 92. Dat Boniface niet helemaal fit is, wordt duidelijk op een counter. Hij verspeelt de bal knullig, maar versiert wel een corner. .
 15. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 16. tweede helft, minuut 90. Ook Antwerp gelooft nu weer in de titel, want zij hebben aan één goaltje genoeg om te vieren. Wat een spanning. .
 17. tweede helft, minuut 90. In Limburg weten ze met hun vreugde geen blijf, want op dit moment is Racing Genk kampioen. .
 18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Shion Homma van Club Brugge. 1, 1.
 19. tweede helft, minuut 89. Doelpunt Homma! De net ingevallen Homma maakt er zowaar 1-1 van na goed terugleggen van Hendry op een lange bal van Lang. Dit had niemand meer verwacht. .
 20. tweede helft, minuut 89. Moris komt goed uit zijn doel en bokst de bal weg. Het Dudenpark haalt opgelucht adem. .