Ga naar de inhoud

Simon Yates zet Spaanse zegetocht voort: hij wint nu ook de Ronde van Castilië en Leon

Simon Yates (BikeExchange) heeft zich opgeworpen tot een van de favorieten voor de Clasica San Sebastian van zaterdag. Enkele dagen na zijn overwinning in de Ordiziako Klasika triomfeerde hij ook in de tweedaagse Ronde van Castilië en Leon, zijn 30e profzege.

De Ronde van Italië was andermaal een ontgoocheling geworden voor Simon Yates, maar sinds hij de Giro moest verlaten heeft hij duidelijk niet stilgezeten. Maandag slaagde hij er in de Ordiziako Klasika al in om net uit de greep van het peloton te blijven, 3 dagen later maakte Yates nog meer indruk met een imposante solo.

 

Na de massasprint van de openingsdag - gewonnen door Giacomo Nizzolo - wist iedereen dat het eindklassement van de Ronde van Castilië en Leon in de etappe rond Guijelo beslist zou worden.

 

Yates was al op iets minder dan 30 kilometer van de finish ribbedebie. Een groep van een kleine 20 renners kwam geen stap dichterbij en ook solist George Bennett bleef hangen op meer dan een minuut.

 

Voor Yates is het de 30e (en het eindklassement de 31e) profzege uit zijn carrière, waarmee hij er bijna dubbel zoveel heeft als zijn tweelingbroer Adam. Hij profileert zich meteen ook tot een van de favorieten voor de Clasica San Sebastian van zaterdag, al is de tegenstand dan een stuk sterker.

Uitslag rit 1 (woensdag)
1. Giacomo Nizzolo (Ita) 157 km in 3u24'00"
2. Dion Smith (NZe) zelfde tijd
3. Ivan Garcia Cortina (Spa)  
4. Arvid de Kleijn (Ned)  
5. Julien Simon (Fra)  
Uitslag rit 2 (donderdag)
1. Simon Yates (GBr) 189 km in 4u42'51"
2. George Bennett (NZe) op 53"
3. Jonathan Lastra (Spa) 1'00"
4. Jonathan Caicedo (Ecu) z.t.
5. Anthony Delaplace (Fra)  
Eindstand Ronde van Castilië en Leon
1. Simon Yates (GBr) 8u06'41"
2. George Bennett (NZe) op 57"
3. Jonathan Lastra (Spa) 1'04"
4. Jonathan Caicedo (Ecu) 1'07"
5. Anthony Delaplace (Fra) 1'10"
43. Ben Hermans 2'49"