Ga naar de inhoud

Max Verstappen en Elaine Thompson winnen de "Oscars van de Sport"

Max Verstappen heeft de prestigieuze Laureus Award gekregen, een trofee die bekend staat als de Oscar van de Sport. Verstappen is de eerste Nederlander die de prijs krijgt. Bij de vrouwen was de prijs voor sprintster Elaine Thompson-Herah.

Max Verstappen kreeg zijn "Oscar" voor zijn wereldtitel in de Formule 1. Hij kroonde zich vorig jaar tot kampioen door de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi te winnen. Hij haalde in de allerlaatste ronde zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in.

 

Verstappen had in zijn categorie concurrentie van de Amerikaanse zwemmer Caeleb Dressel, de Keniaanse atleet Eliud Kipchoge, de Servische tennisser Novak Djokovic, de Poolse voetballer Robert Lewandowski en Tom Brady, een levende legende in het American Football. 

 

Vorig jaar ging de prijs naar de Spaanse tennisser Rafael Nadal.

 

Verstappen is de vierde Formule 1-coureur die de Oscar voor beste sportman krijgt. Zijn huidige rivaal Hamilton, Michael Schumacher en Sebastian Vettel gingen hem voor. 

 

"Ik dank iedereen van de Laureus Academy die op mij heeft gestemd, maar het gaat niet alleen om mij. Er staat een heel team achter me dat keihard werkt om twee auto's te laten presteren en mij de kans gaf het kampioenschap te winnen", zei Verstappen in een opgenomen reactie. De in België geboren Nederlander won zondag de Grote Prijs van Emilia-Romagna.

 

De jury van de Laureus Awards bestaat volgens de organisatie uit 71 "legendes van de sport". Zij kiezen uit een lijst van sporters, die door meer dan 1.000 sportjournalisten van over de hele wereld gekozen worden.

Ook Italië en Thompson-Herah vallen in de prijzen

Elaine Thompson-Herah won de prijs bij de vrouwen. Zij was de topfavoriete na haar drie olympische titels in Tokio. De Jamaicaanse sprintster pakte goud op de 100m, de 200m en de 4x100m.

Ploeg van het Jaar werd de nationale ploeg van Italië, die op het vorige EK de hoofdprijs won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.