Ga naar de inhoud

Dylan Teuns wil ook in Luik scoren: "Ik wil de lijn doortrekken nu ik goede benen heb"

De honger van Dylan Teuns is nog niet gestild. Na zijn overwinning in de Waalse Pijl, mikt de Halenaar op een goed resultaat in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb vertrouwen getankt en het is duidelijk dat ik nog goede benen heb."

Van decompressie lijkt ten huize Teuns geen sprake. "De twee Ardense klassiekers stonden altijd al hoog aangeschreven bij mij. Ik heb er nu een afgetikt, maar dat wil niet zeggen dat de andere vergeten is."

 

"Als het goed gaat, moet je het niet laten liggen. Ik heb vertrouwen getankt en voel me nog goed in mijn vel."

 

Dat bleek afgelopen woensdag op de Muur van Hoei. Een overwinning die Teuns zelfs nog boven zijn twee Tour-etappes plaatst. "Ik heb alles nog eens kunnen laten doordringen en de Waalse Pijl staat echt wel op één."

 

"Waarom ik het de mooiste zege uit mijn carrière vind? Mijn twee zeges in de Tour kwamen er na een ontsnapping. Dat was dit keer niet zo. Ik heb de wereldtop verslagen, zij hadden die wedstrijd ook met rood aangeduid in de agenda."

Ik plaats de Waalse Pijl nog boven mijn twee ritzeges in de Tour.

Dylan Teuns

Voor een monument als Luik-Bastenaken-Luik zullen wereldtoppers als Tadej Pogacar en Wout van Aert ongetwijfeld ook hun rode stift hebben bovengehaald. Al geeft Teuns zich niet zomaar gewonnen.


"La Roche aux Faucons zal bepalend zijn. Of ik alleen moet aankomen? Liefst wel natuurlijk. Al heb ik wel al bewezen dat ik nog een punch in huis heb na een lastige en lange wedstrijd. Hopelijk heb ik dat zondag ook."