Ga naar de inhoud

Van "Wat doet Teuns in Roubaix?" naar ideale voorbereiding op Waalse Pijl

Dylan Teuns op de Noord-Franse stenen.

In 2022 hertekenen de renners steeds meer wielerwetten en ook Dylan Teuns draagt zijn steentje bij. Zondag stond hij nog - tegen wil en dank - aan de start van Parijs-Roubaix, woensdag won hij de Waalse Pijl. Dankzij of ondanks? 

De zege van Dylan Teuns in de Waalse Pijl was indrukwekkend. Zijn zege krijgt nog meer glans in de wetenschap dat hij drie dagen eerder nog over de kasseien dokkerde in Parijs-Roubaix.

 

Teuns is de eerste winnaar van de Waalse Pijl die ook startte in Parijs-Roubaix sinds Daniel Willems in 1981. 

 

Willems, viervoudig ritwinnaar in de Tour, eindigde zelfs als 20e op de piste in Roubaix, maar in 1981 lag de finish van de Waalse Pijl nog niet op de Muur van Hoei.

Roubaix is niet de geijkte weg naar Hoei. "Dan vraag ik me af: wat zit hij hier te doen?" 

 

Het commentaar van José De Cauwer toen hij Dylan Teuns in beeld zag op de kasseien was duidelijk.

 

Teuns moest in Parijs-Roubaix starten van de ploeg, omdat Bahrain Victorious anders niet aan 7 renners kwam. De Cauwer was niet de enige die vreemd opkeek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik denk niet dat het van harte geweest zal zijn dat Dylan Teuns Parijs-Roubaix moest rijden een paar weken voor zijn grote doelen", zei Sep Vanmarcke in Extra Time Koers.

 

"Roubaix is een koers met veel kans op valpartijen en totaal niet zijn koers."

 

José De Cauwer is het daar niet helemaal mee eens. "Ik denk dat het net de kunst is om de zaken te bekijken zoals ze zijn in plaats van te veel te focussen op het programma dat je opgesteld hebt en dan niet meer te weten wat je moet doen als er opeens buiten die lijntjes moet worden gekleurd." 


"Teuns heeft ook niet uitgereden, maar gewoon zijn ding gedaan in Parijs-Roubaix en is afgestapt na 165 kilometer." 

 

Achteraf gezien misschien de ideale voorbereiding.