Ga naar de inhoud

De Cauwer: "Dylan Teuns is momenteel beste Belgische eendagsrenner na Van Aert"

Het gebeurt niet vaak dat een Belg wint in de Waalse Pijl. Dylan Teuns is nog maar de zevende Belg sinds 1976. Zijn zege werd uiteraard besproken in Extra Time Koers en collega's Yves Lampaert en Sep Vanmarcke waren onder de indruk. "Ik vind deze zege nog mooier dan zijn Tour-etappes", zei Lampaert.

"Winnen is wat je nodig hebt om over een topvoorjaar te praten"

De uitslagen van Dylan Teuns dit voorjaar spreken voor zich. Zesde in de Ronde van Vlaanderen, tiende in de Amstel, achtste in de Brabantse Pijl en winnaar van de Waalse Pijl.

 

De vraag moest dus gesteld worden of deze Dylan Teuns de beste Belgische eendagsrenner van het moment is na Wout van Aert?

 

"Als je naar de breedte kijkt, moet ik zeggen ja", zei José De Cauwer. "Teuns kan ook nog in Milaan-Sanremo meedoen, want als je kan wat hij allemaal laat zien nu, dan kan je makkelijk de Poggio overleven." 

 

"Hij doet mee in de Ronde van Vlaanderen, waar hij ook nog te ver zat op de Koppenberg. In de Brabantse Pijl heeft hij pech, maar vecht hij toch nog terug." 

 

"Het verschil met iemand als Tiesj Benoot is dat Teuns het ook afmaakt dit voorjaar", vulde Dirk De Wolf aan. "Dat heb je nodig om over een top voorjaar te spreken."

Ik denk dat het net de kunst is om de zaken te bekijken zoals ze zijn in plaats van niet meer te weten wat je moet doen als er opeens buiten die lijntjes moet worden gekleurd.

José De Cauwer over Dylan Teuns in Parijs-Roubaix

De enige voorjaarskoers waar Dylan Teuns niet finishte was Parijs-Roubaix. Dat hij daar reed was een noodgreep van zijn ploeg Bahrain Victorious, maar uiteindelijk had zelfs dat geen negatieve invloed op de uitslag van de Waalse Pijl. 

 

"Ik denk niet dat het van harte geweest zal zijn dat Dylan Teuns Parijs-Roubaix moest rijden een paar weken voor zijn grote doelen", zei Sep Vanmarcke. "Roubaix is een koers met veel kans op valpartijen en totaal niet zijn koers."

 

José De Cauwer is het daar niet helemaal mee eens. "Ik denk dat het net de kunst is om de zaken te bekijken zoals ze zijn in plaats van te veel te focussen op het programma dat je opgesteld hebt en dan niet meer te weten wat je moet doen als er opeens buiten die lijntjes moet worden gekleurd." 

 

"Teuns heeft ook niet uitgereden, maar gewoon zijn ding gedaan in Parijs-Roubaix en is afgestapt na 165 kilometer."

Waalse Pijl winnen mooier dan Tour-etappe?

Het palmares van Dylan Teuns is ondertussen gevuld met onder meer twee ritten in de Tour, het eindklassement van de Ronde van Polen, de leiderstrui in de Vuelta en nu dus ook de Waalse Pijl. Wat vinden zijn collega's de mooiste zege?

 

"Voor mij steekt een overwinning in de Waalse Pijl uit boven zijn ritten in de Tour en zijn andere zeges", antwoordde Yves Lampaert. "Omdat het in de Waalse Pijl man tegen man was tegen alle sterke mannen." 

 

"Een rit in de Tour is ook heel speciaal, maar dan kwam hij steeds uit de kopgroep en hield stand. In de Waalse Pijl klopt hij renners als Alaphilippe, Pogacar en Valverde. Dat vind ik nog specialer."

 

"Wat ik mooi vind, is dat hij al eens derde was als jonge renner (in 2017). Daarna kwamen een aantal prachtige zeges en nu is hij opnieuw op zijn terrein. Dat is knap", besloot Sep Vanmarcke.

Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Wielermanager van 2022!
Stel je ploeg samen