Ga naar de inhoud

Aanvalslustige Patrick Bevin slaat de dubbelslag in de Ronde van Turkije

Een welgekomen sprankeltje zon in het bewolkte voorjaar van Israel-Premier Tech.

Patrick Bevin laat Israel-Premier Tech even alle zorgen vergeten. De Nieuw-Zeelandse alleskunner schonk zijn ploeg vandaag de dubbelslag in de Ronde van Turkije. Bevin rondde een aanval van 30 kilometer succesvol af en nam zo ook de Turkse leiderstrui over. Jasper Philipsen en Jasper De Buyst snelden in de pelotonsprint naar plek 4 en 5.

De voorbije dagen overtuigden de snelle mannen van Israel-Premier Tech niet in het Turkse sprintersfestival. Daarom richtte de ploeg vandaag al zijn pijlen op de eindoverwinning van Patrick Bevin in de Ronde van Turkije.


Op een van de twee beklimmingen van tweede categorie vandaag, nam zijn ploeg - zoals verwacht - de touwtjes strak in handen. Door een serieuze tempoversnelling werd de achterdeur in het peloton wagenwijd opengezet. 

 

De ene na de andere sprinter werd de deur gewezen.


Bevin, toen tweede in de stand, bedankte zijn tempobeulen en trok op 30 kilometer van het einde zelf in de aanval. In zijn rugzakje zaten nog de Australiër Jay Vine en de Fransman Nicolas Edet.


Die laatste probeerde het lunchgeld van Bevin nog af te snoepen met een late aanval, maar liep op een kwieke counter van het manusje-van-alles, Patrick Bevin. De Nieuw-Zeelander nam zo ook de leiderstrui van Eduardo Sepúlveda over. 

 

Een welgekomen triomf voor pechploeg Israel-Premier tech. 

 

België boven in de pelotonsprint. Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) klopte er Jasper De Buyst (Lotto-Soudal). Het duo Jaspers werd respectievelijk 4e en 5e. Henri Vandenabeele (22) van DSM snelde nog naar een 10e plek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Tussenstand Ronde van Turkije (2.pro)
1. Patrick Bevin (NZe) 27u33'10"
2. Jay Vine (Aus) +20"
3. Eduardo Sepulveda (Arg)  +40"
4. Nicolas Edet (Fra) +52"
5. Harm Vanhoucke +1'17"
Uitslag rit 7
1. Patrick Bevin (NZe) 3u21'02"
2. Jay Vine (Aus) +2"
3. Nicolas Edet (Fra) +4"
4. Jasper Philipsen +41"
5. Jasper De Buyst "