Ga naar de inhoud

Nairo Quintana geeft op in Turkije na zware val: "Wonder dat hij gisteren vierde werd"

De Colombiaan Nairo Quintana gaat niet meer van start in de vijfde etappe van de Ronde van Turkije. Quintana werd gisteren nog vierde na een stevige klim, maar ondervindt te veel last van een zware val maandag.

Maandag was Quintana betrokken in een zware valpartij in de tweede etappe van de Ronde Van Turkije. "Sindsdien kan Quintana zich niet meer voluit koersen", vertelt ploegleider Yvon Ledanois. "Het was een wonder om hem nog vierde te zien eindigen na een klim van 14 kilometer."

Tijd geven om te herstellen

"Hij was heel gemotiveerd om nog alles te geven, maar hij heeft veel pijn", vertelt Ledanois. "Daarom hebben we besloten om hem de Ronde van Turkije te laten verlaten, zodat hij zichzelf kan verzorgen en kan herstellen" Quintana stond 16e in het klassement op meer dan vier minuten van leider Eduardo Sepulveda.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.