Ga naar de inhoud

Na maanden zonder ploeg hangt Marcus Burghardt zijn fiets aan de haak

Marcus Burghardt

De Duitser Marcus Burghardt stopt definitief met wielrennen. De voormalige winnaar van Gent-Wevelgem zat al enkele maanden zonder ploeg en kwam niet meer in actie na een zware val in de Ronde van Polen vorige zomer.

De 38-jarige Marcus Burghardt draaide 17 seizoenen mee in het profpeloton. De Duitser reed onder meer 11 keer de Ronde van Frankrijk, 16 keer de Ronde van Vlaanderen, 14 keer Parijs-Roubaix en 10 keer Milaan-Sanremo.

De Duitse kampioen van 2017 won in 2007 Gent-Wevelgem. Een jaar later graaide hij ook een ritzege mee in de Tour, wellicht zijn twee mooiste overwinningen.

 

Burghardt was de voorbije jaren aan de slag bij Bora-Hansgrohe. Vorig jaar kwam hij nog zwaar ten val tijdens de slotrit van de Ronde van Polen. Daarbij liep hij verschillende polsbreuken en een gebroken arm op. Daarna kwam de Duitser niet meer in actie, hij vond voor dit seizoen ook geen nieuwe ploeg meer.

"Ik blik tevreden terug op mijn loopbaan als prof. Ik zou alles op dezelfde manier opnieuw doen. Ik heb een perfecte carrière gehad."

Onvergetelijke beelden: Burghardt knalt op een hond in de Tour