Laatste skimedaille is voor Oostenrijk, Shiffrin grijpt opnieuw naast medaille

Oostenrijk heeft rivaal Zwitserland opgevolgd als winnaar van de parallelslalom voor gemengde landenteams. In een spannende finale was Oostenrijk net iets beter dan verrassing Duitsland. Noorwegen hield de VS van het brons, waardoor Mikaela Shiffrin haar Spelen met lege handen afsluit.

Mikaela Shiffrin had een van de sterren van deze Spelen moeten worden, maar het is een vallende ster geworden. In de individuele onderdelen mocht je dat letterlijk nemen, want Shiffrin hapte heel wat sneeuw.

 

In de parallelslalom voor gemengde landenteams kreeg Shiffrin een laatste kans op eremetaal. Deze keer bleef ze wel overeind, maar een succes werd het niet. Zowel in de kwartfinale, halve finale als kleine finale verloor Shiffrin haar rechtstreekse duel. Uiteindelijk verloor de VS het brons door een tragere tijd (2 honderdsten!) tegen Noorwegen.

 

Ook spannend was het in de finale. Titelverdediger Zwitserland, dat veel indruk had gemaakt op de individuele onderdelen, vloog er verrassend uit in de kwartfinale tegen Duitsland.

 

De Duitsers gaven ook Oostenrijk (met het kwartet Truppe, Brennsteiner, Liensberger en Strolz) stevig partij. In de laatste race moest Alexander Schmid winnen én een snelle tijd neerzetten. Het eerste lukte, het tweede niet.

Bekijk de finale tussen Oostenrijk en Duitsland

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Uitslag