Noor Vidts springt naar een persoonlijk record in het verspringen

Noor Vidts.

Noor Vidts is donderdag vijfde geworden in het verspringen op de World Indoor Tour atletiekmeeting in het Franse Liévin, de grootste atletiekmeeting in zaal in de wereld. De zevenkampster sprong een persoonlijk record van 6,51m.

"Ik ben blij dat ik eindelijk nog eens een wedstrijd heb kunnen afwerken", zei Vidts na haar wedstrijd. "Dat is het liefste wat ik doe." 

 

En dat deed ze ook goed. Ze sprong 6,51m in het verspringen en verbetert haar eigen record met 4 centimeter. Op het EK indoor vorig jaar in Torun sprong ze 6,47m, maar op de meeting in Liévin deed ze bij haar laatste poging beter. 

 

"In januari wilde ik een meerkamp afwerken, maar net tevoren liep ik corona op. Zonde, maar dit is een leuke opener van mijn seizoen." 

 

De nummer vier van de Spelen in Tokio is al geplaatst voor het WK indoor in Belgrado. "Ik neem dat WK mee, maar niet echt als doel. Ik wil deze winter vooral trainen, want het wordt een zware zomer met eerst een WK en daarna een EK", besloot Vidts.