Ga naar de inhoud

Prachtig: Finse atleten in Peking dragen olympische gedachte hoog in het vaandel

 zo 13 februari 2022 13:34
Finse atleten tonen hun hart op de Winterspelen.

De Olympische Winterspelen draaien niet enkel om medailles en podia. Dat hebben de Finse ijshockeysters en de Finse langlaufer Ivo Niskanen getoond.

Het is een traditie geworden en Ivo Niskanen zette de traditie voort. De Fin was de beste op de 15 kilometer klassieke stijl en terwijl hij al lang zeker was van de gouden medaille, wachtte hij nog op de laatste deelnemer.

 

De Colombiaan Quintana deed er meer dan 17 minuten langer over dan Niskanen, maar werd wel aan de finish ontvangen door de olympische kampioen. 

Finse ijshockeysters troosten Japanse kapitein na uitschakeling

De emoties overmanden Chiho Osawa na de zware nederlaag van Japan in de kwartfinales van het olympische ijshockeytoernooi, 7-1 tegen Finland. De Finse Michelle Karvinen, die Osawa kent, zag dat de Japanse tegen de tranen vocht.

 

"Het raakte me echt. Toen ik het zag moest ik wel iets doen. Ik ben haar meteen een knuffel gaan geven." Normaal moeten de teams elk aan een kant van de middenlijn blijven, maar dat hield de Finnen niet tegen. Vier ploegmaats volgden het voorbeeld van Karvinen en gingen Osawa troosten.