BEKIJK: Controverse in het shorttrack: Hongaarse winnaar wordt gestraft, 1-2'tje voor China

Grieks-Romeins worstelen, maar dan op de Winterspelen.

Spectaculaire ontknoping van de 1.000 meter shorttrack bij de mannen. De Chinese Hongaar Shaolin Sandor Liu wierp zijn schaats als eerste over de finish, maar hinderde daarbij volgens de jury de Chinees Ren Ziwei, die tot winnaar werd uitgeroepen.

De finale op de 1.000 meter was een onderonsje tussen 3 Chinezen de Hongaarse broers Shaolin en Shaoang Liu. De naam van die laatste twee doet al vermoeden dat ook zij Chinees bloed door hun aderen hebben lopen. Ze werden geboren in Boedapest, uit een Chinese vader en Hongaarse moeder.

 

De race ontvouwde zich tot een duel tussen Ren Ziwei en Shaolin Sandor Liu. De Hongaar wurmde zich naar de koppositie en wierp zijn hele hebben en houden als eerste over de finish.

 

Er werd al een klein feestje gebouwd, maar de jury had andere gedachten. Shaolin Liu kreeg twee straffen, waaronder voor afwijkend gedrag in de laatste rechte lijn.

 

Goud en zilver gaan zo naar China, naar respectievelijk Ren Ziwei en Li Wenlong. Eén troost voor Shaolin Liu: door zijn diskwalificatie graait zijn broer Shaoang alsnog brons mee.

Bekijk de finale van de 1.000 meter

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Uitslag