18-voudig grandslamwinnares Chris Evert vecht tegen eierstokkanker

  Chris Evert, vlak voor de vrouwenfinale op Roland Garros in 2019.

  De Amerikaanse tenniskampioene Chris Evert (67) heeft eierstokkanker. De winnares van liefst 18 grandslamtoernooien maakte het nieuws zelf bekend op Twitter. "Gelukkig is de ziekte vroeg ontdekt", blijft ze positief.

  Evert is een echte tennislegende bij de vrouwen. Ze domineerde de sport samen met Martina Navratilova in de jaren '70 en '80. Evert was maar liefst 18 keer de beste in een grandslamtoernooi, met 7 titels op Roland Garros als uitschieter.

   

  De Amerikaanse won in totaal 157 WTA-toernooien en sloot 7 keer het jaar af als nummer één van de wereld.

   

  Op haar 67e gaat Evert nu een andere strijd aan, die tegen eierstokkanker. "Ik heb het geluk dat ze de ziekte in een vroeg stadium hebben ontdekt", schrijft ze op Twitter. "Ik verwacht positieve resultaten van mijn chemotherapie."

   

  Ook Jeanne Evert, de jongere zus van Chris, kreeg in 2020 eierstokkanker. Ze overleed aan de ziekte op 62-jarige leeftijd.