Lecat komt Roeselare versterken na vertrek hoofdaanvaller Gavenda

Roeselare heeft een overeenkomst gesloten voor de rest van dit seizoen met Red Dragon François Lecat. De 28-jarige Lecat moet het team, na het wegvallen van hoofdaanvaller Filip Gavenda, in de breedte versterken.

Lecat startte zijn professionele volleyloopbaan bij Guibertin (2009-2011) en speelde de voorbije jaren bij Asse-Lennik (2012-2013), Maaseik (2013-2015) en Aalst (2020-2021). Tussendoor proefde hij ook van een Italiaanse avontuur en hij speelde ook een seizoen in Frankrijk.

 

Dit seizoen stond Lecat, die ook matchen op de teller heeft bij de Red Dragons, tot nieuwjaar op de loonlijst van Al Arabi SC Doha, een team dat speelt in de Qatar League en waarmee hij in oktober zilver behaalde op het Asian Club Championship.     

 

"Knack Volley Roeselare heet François van harte welkom in zijn nieuwe team waar hij heel wat spelers zal terugzien uit zijn periode bij de Red Dragons", klinkt het bij zijn nieuwe ploeg.   

 

Landskampioen Roeselare zette eind vorig jaar in onderling overleg een punt achter de overeenkomst met Filip Gavenda. De Slovaakse hoofdaanvaller ondertekende nochtans pas in mei een contract van een jaar.