Tuchel sluit Lukaku opnieuw in armen na gesprek: "We accepteren zijn excuses"

  De persconferentie van Thomas Tuchel ging bijna volledig over Romelu Lukaku

  Thomas Tuchel sluit Romelu Lukaku opnieuw in de armen. De coach van Chelsea vertelde op een persconferentie dat de Rode Duivel opnieuw in de selectie zit voor het bekerduel tegen Tottenham. "Romelu heeft zijn excuses aangeboden. Voor mij was het belangrijk om te weten dat het niet met opzet was."

  Zoals verwacht: de persconferentie van Thomas Tuchel over de wedstrijd tegen Spurs werd volledig gedomineerd door Romelu Lukaku. De eerste vijf vragen gingen allemaal over de Rode Duivel.

   

  De Chelsea-trainer had gisteren een gesprek met zijn recordaanwinst om de plooien glad te strijken na het explosieve interview van vorige week.

   

  "Ik ben blij dat we onze tijd hebben genomen om het rustig uit te praten", begon Tuchel. "Hij heeft zich verontschuldigd en zit opnieuw in de groep. Voor mij was het belangrijk om te weten dat het niet met opzet was."

   

  "Romelu beseft wat hij gecreëerd heeft. Hij voelt de verantwoordelijkheid om de "mess" op te kuisen. (lacht) Het stinkt nog een beetje, maar hij kan daar mee om. Er is ook geen andere keuze."

   

  Tuchel verwacht overigens wel dat het akkefietje nog even zal nazinderen bij de fans. Misschien morgen ook in de thuiswedstrijd op Stamford Bridge?

   

  "Hij mag niet verwachten dat iedereen meteen happy zal zijn", aldus de Duitser. "Maar Romelu is nog steeds onze speler - we zijn blij dat hij er is. Er zijn veel redenen voor ons om hem te beschermen. Het is heel belangrijk dat het stadion het team steunt."

  Romelu is een emotionele kerel, soms ligt zijn hart op zijn tong.

  Thomas Tuchel

  Op de persconferentie herhaalde Tuchel nog eens dat de uitspraken van Lukaku als een verrassing kwamen. "Hij was net op weg naar een nieuwe start na blessures en corona. Voorheen had ik nooit enige twijfel over zijn inzet. Maar Romelu is een emotionele kerel, hij houdt zijn meningen niet voor zichzelf. Soms ligt zijn hart op de tong."

   

  Na één vraag over de contractverlenging van Antonio Rüdiger vuurde de Engelse pers nog een hele reeks vragen over Lukaku op de coach af.

   

  Zoals: heeft de spits wel een toekomst op lange termijn bij Chelsea?

   

  "Daar heb ik zelf niet over nagedacht", aldus Tuchel. "Romelu heeft een contract voor een reden en wil grote dingen verwezenlijken bij Chelsea. Kijk, ik kan de toekomst niet voorspellen, maar zoals ik al zei: Romelu heeft niet de intentie om van club te veranderen. Daar zijn we zeker van."

  Volgens Engelse media mag Lukaku wel nog een boete verwachten.

  Bekijk de volledige persconferentie van Tuchel