Ga naar de inhoud

Thibau Nys wint eerste cross in bijna 2 jaar: "Zoals ik rondreed, hoorde ik niet op WK"

Thibau Nys was zichtbaar opgelucht na zijn zege in Loenhout.

Thibau Nys is het winnen nog niet verleerd. Hij mocht vandaag zijn armen in de lucht steken in de Azencross van Loenhout. Zijn eerste zege in de cross sinds februari 2020, eveneens zijn eerste in het veld bij de beloften. "Dit doet heel veel deugd", vertelde hij bij Ruben Van Gucht.

De laatste zege van Thibau Nys op de weg dateert van het EK in Trento. Voor zijn laatste overwinning in de cross moeten we al terug naar februari 2020. Toen won hij in Leuven bij de junioren. Voor een winnaar als Nys een eeuwigheid geleden. 

 

"Deze zege doet echt veel deugd", straalde hij . "Ik heb de voorbije maanden het gevoel gehad dat het er wel in zat, maar er niet uitkwam. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen bevestigen. Het was gewoon een kwestie van tijd. Ik denk dat ik alles perfect deed qua training en rust. Ik ben opgelucht dat het nu lukt."

Een gemakkelijk leven is dit nooit, anders had ik geen renner moeten worden.

"Er zat de voorbije weken precies een blok op in de wedstrijden, terwijl ik op training de beste waarden ooit reed", ging Nys voort. "Kijk, het is niet altijd even gemakkelijk. Een gemakkelijk leven is dit nooit, anders had ik geen renner moeten worden."


Door zijn zege lijkt Thibau Nys net op tijd klaar voor de kampioenschappen in januari. Nys: "Gelukkig maar, want als ik zo bleef rondrijden ging het link worden voor een WK-selectie. Zoals ik de voorbije weken rondreed, hoorde ik daar niet thuis."

Bekijk hoe Nys naar de zege snelt

Nys komt ten val

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.