Chelsea-coach Thomas Tuchel: "Ik zou dom zijn als ik denk dat we nog voor titel kunnen gaan"

  Thomas Tuchel

  Moet Chelsea zijn titelhoop opbergen na het late puntenverlies tegen Brighton? Chelsea-coach Thomas Tuchel lijkt dat al gedaan te hebben. "Hoe kunnen we nog in de titelrace zitten met zo veel afwezigen door blessures en corona?"

  Chelsea gaf gisteren in de extra tijd tegen Brighton twee punten uit handen en zag leider Manchester City zijn voorsprong vergroten tot 8 punten. In deze drukke kerstperiode lijkt Chelsea ter plaatse te trappelen na 3 draws in 4 wedstrijden.

   

  Op de vraag of Chelsea zijn hoop op de titel niet moet opbergen, kwam de ergernis boven bij Thomas Tuchel. "Hoe kunnen we nu nog in de titelrace zitten? We hebben 7 spelers met corona en 5 of 6 spelers zijn voor 6 weken of meer out. Hoe moeten we dan strijden voor de titel?"

   

  "Ploegen met een voltallige spelersgroep kunnen deze periode doorkomen, maar ik zou dom zijn om te denken dat we nog voor de titel kunnen gaan. We kunnen niet door corona en de blessures heen spelen."

  Ik ben verrast door wat Lukaku doet.

  Thomas Tuchel

  Chelsea verloor tegen Brighton ook Reece James en Andreas Christensen met blessures. Ook Thiago Silva en Ruben Loftus-Cheek zijn geblesseerd en zondag wacht voor Chelsea de topper tegen Liverpool.


  Het enige lichtpuntje voor Tuchel was de wetenschap dat Romelu Lukaku voor de tweede match op een rij de weg naar doel vond. "Ik ben verrast door wat hij doet", gaf de Chelsea-coach toe. 


  "Hij was 8 weken buiten strijd en net toen hij weer fit was, raakte hij besmet met corona. Ik weet dus niet hoe lang hij het zal volhouden. We kunnen enkel proberen en afwachten, niemand kent het antwoord."

  Lees ook: