Eline Berings: "Ik kreeg lucratieve voorstellen om overstap te maken naar bobslee"

  Eline Berings was de voorbije jaren het Belgische boegbeeld op de horden.

  Tijdens haar 20 jaar lange atletiekcarrière had Eline Berings ook enkele keren de kans om zich om te vormen tot bobsleester. "Maar ik zat met mijn hart bij de atletiek en ik ben geen wintermens", onthult ze in De Tribune.

  Atlete Eline Berings zette dit jaar op haar 35e een punt achter haar atletiekcarrière. De hordespecialiste had voor hetzelfde geld ook een bobslee-avontuur kunnen beleven, maar die aanbiedingen sloeg ze telkens af.

   

  "Veel atleten maken na hun atletiekcarrière de overstap naar het bobsleeën. Vooral spurters doen dat, types zoals ik", vertelt Berings.

  "Twee van mijn beste vriendinnen uit de atletiek, Eva Willemarck en Hanna Mariën, hebben aan bobslee gedaan. Ex-atlete Sara Aerts vertoeft nog altijd in het bobsleeteam."

  Als ik de overstap had gemaakt naar het bobsleeën, dan had ik de atletiek volledig moeten opgeven.

  Eline Berings in De Tribune

  "Zelf ben ik daar tijdens mijn carrière ook vaak over aangesproken", bekent Berings. "Ik heb zelfs vrij lucratieve voorstellen gekregen. Maar mijn hart zat nog bij de sprint en het hordelopen."


  "Als ik de overstap had gemaakt naar het bobsleeën, dan had ik de atletiek volledig moeten opgeven. Want hordetrainingen zijn heel specifiek. Ik ben ook licht en zou kilo's moeten bijwinnen om aan bobsleeën te doen om daarna weer af te vallen voor mijn atletiekwedstrijden."


  "Bovendien ben ik geen wintermens. Ik heb bij de huidige temperaturen al wintertenen. Laat staan dat ik heel de winter in de koude zou moeten zitten."

  Beluister De Tribune