Ga naar de inhoud

Bahrein-Victorious neemt afscheid van Dauphiné-sensatie Mark Padoen

 ma 15 november 2021 16:46
Mark Padoen won dit jaar 2 dagen op een rij een bergrit in de Dauphiné.
Mark Padoen won dit jaar 2 dagen op een rij een bergrit in de Dauphiné.

De Oekraïner Mark Padoen zal volgend seizoen niet langer de kleuren van Bahrein-Victorious verdedigen. "Er begint een nieuw hoofdstuk bij een nieuw team, dat pas later bekendgemaakt wordt", schrijft Padoen op Instagram.

De beloftevolle klimgeit Mark Padoen reed al 4 jaar bij Bahrein-Victorious. Maar het was pas in het slotweekend van het Critérium du Dauphiné dat zijn talent eindelijk kwam bovendrijven.

 

Padoen won in die Dauphiné 2 bergritten op een rij: boven op La Plagne en en boven in Les Gets. Daarna eindigde de Oekraïner nog 3e in de Ronde van Burgos en 13e in de Clasica San Sebastian.

 

Over zijn nieuwe werkgever wil Padoen nog niets lossen. Volgens Wielerflits lag Ineos-Grenadiers in polepositie om de 25-jarige klimmer in te lijven. Maar ook Astana en EF Education-Nippo zouden nu aan de mouw van Padoen trekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.