Fran Vanhoutte pakt in gietende regen 2e keer brons op WK skeeleren

  Fran Vanhoutte (archief).

  Fran Vanhoutte heeft op het WK in Colombia haar tweede bronzen medaille gewonnen, dit keer op de weg. In de regen in Ibagué reed onze 18-jarige landgenote naar de derde plek op de 15 kilometer afvalling op de weg. Eerder deze week pakte ze ook al brons op de piste.

  Regen beheerste de eerste dag van het wegtoernooi. Op het kletsnatte en daardoor ook glibberige asfalt was de 18-jarige Vanhoutte vaak voorin te vinden. 

   

  Met nog drie ronden op het bord verscheen Vanhouttte weer eens op kop. Een ronde later kon ze uitschakeling maar net voorkomen. Een aanval van de West-Vlaamse werd vervolgens gepareerd.   

   

  Op het laatste rechte stuk, met nog vier skaters in de race, stelde Vanhoutte achter de Colombiaanse Mariana Munoz en Daniela Bustamente uit Venezuela het brons veilig. Onze andere landgenote, Jorun Geerts, werd uiteindelijk 13e.

   

  Door de regen werd niet het hele programma afgewerkt. Jason Suttels en Indra Médard hadden zich warm gereden, maar konden hun puntenwedstrijd over 10 kilometer niet skaten.