Ga naar de inhoud

Thuisrijder Battistella wint met 1e editie van Veneto Classic zijn 1e profkoers

De Italiaan Samuele Battistella (Astana) heeft in eigen streek de eerste Veneto Classic (1.1) gewonnen. Hij ging samen met Matteo Trentin op pad, maar na een val van zijn kompaan ging Battistella solo op de overwinning af. Marc Hirschi (UAE) won het sprintje voor plek twee.

Filippo Pozzato organiseerde de eerste editie van de Veneto Classic, een race van 206 kilometer tussen Venetië en Bassano del Grappa. Als renner van de streek kent Battistella de wegen goed en op zo'n 40 kilometer van het einde koos hij voor de aanval. 

 

Zijn landgenoot Trentin schoof mee, maar 20 kilometer later kwam die bizar ten val. Hij tikte bergop het achterwiel van zijn medevluchter aan en viel letterlijk weg uit de kop van de koers.

 

Battistella, de beloftewereldkampioen uit 2019, ging alleen richting zijn eerste profzege. De achtervolgers kwamen nog dichtbij, maar Hirschi haalde het net niet. Hij werd tweede voor de Colombiaan Restrepo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitslag:

  1. S. Battistella (Ita) - in 5u01'50"
  2. M. Hirschi (Zwi) - op 5"
  3. J. Restrepo (Col) - z.t.
  4. A. Loetsenko (Kaz)
  5. R. Rochas (Fra) - 10"