Ook Matteo Trentin is in WK-vorm: Italiaan graait zege mee in eigen land

    Matteo Trentin

    Matteo Trentin heeft de 74e Trofeo Matteotti op zijn naam geschreven. De Italiaan toonde zich na 195 kilometer in Pescara de sterkste van een vroege vlucht en soleerde naar de zege. Hij haalde het voor de Colombiaan Jhonatan Restrepo en de Fransman Valentin Ferron.

    Na een snelle openingsfase vormde zich na zo'n 50 kilometer een kopgroep van 12 renners: Matteo Trentin, Samuele Battistella, Valentin Ferron, Matevz Govekar, Jhonatan Restrepo, Davide Villella, Samuele Zoccarato, Hector Carretero, Alessandro Covi, Felix Engelhardt, Mattia Bais en Samuele Rivi.

    Hoewel het peloton hen nooit veel voorsprong gaf, bleven de vluchters toch voorop. Trentin versnelde in de kopgroep op 5 kilometer van de finish en soleerde naar de zege, zijn eerste voor UAE Team Emirates.

    Het was geleden van 22 september 2019 dat de Italiaan nog eens mocht juichen, toen ook in de Trofeo Matteotti.