Duitse Riedmann wint sprintje bij juniores, Linthoudt valt als beste Belg net uit top 20

  De Duitse Linda Riedmann heeft de Europese trui bij de junioren veroverd. Ze haalde het in een sprint met een kleine groep van de Italiaanse Ciabocco en de Franse Rayer. De eerste landgenotes vonden we terug op meer dan 3 minuten. Jade Linthoudt werd 22e, Febe Jooris 28e.

  Ook de vrouwelijke junioren reden hun EK op het lokale rondje. In totaal werkten ze 5 ronden af, goed voor 67 kilometer. Het werd een afvallingsrace achteraan, maar er kon ook een groepje wegrijden van het peloton.

   

  De Nederlandse vrouwen probeerden de kloof nog te dichten, maar uiteindelijk was het die kopgroep die zou gaan sprinten om de zege. De Duitse Linda Riedmann was de sterkste van de vijf. Zij kroonde zich tot Europees kampioen.

   

  De Belgische vrouwen speelden niet echt een rol van betekenis. Jade Linthoudt kwam binnen als 22e en Febe Jooris werd 28e.

  Uitslag EK junioren vrouwen

  1. Linda Riedmann (Dui) - in 01u53'09"

  2. Eleonora Ciabocco (Ita) - z.t.

  3. Eglantine Rayer (Fra) - op 1"

  4. Francesca Barale (Ita)

  5. Alena Ivantsjenko (Rus)

   

  22. Jade Linthoudt - op 3'33"

  28. Febe Jooris

  Febe Jooris (foto) en Jade Linthoudt eindigden in de top 30.