Na olympisch brons verovert Belgische jumpingploeg ook EK-brons

  Verlooy, Devos en de broers Philippaerts tonen hun bronzen medaille.

  Een maand na hun bronzen plak in Tokio heeft het Belgische jumpingteam ook op het EK in Duitsland brons veroverd. Het is voor de Belgische ploeg een derde medaille op rij in een groot kampioenschap.

  Na hun gouden medaille op het EK van 2019 hebben de Belgen opnieuw eremetaal veroverd in de teamcompetitie op het EK jumping. In het Duitse Riesenbeck sprongen Pieter Devos, Jos Verlooy, Olivier Philippaerts en Nicola Philippaerts naar het brons.

   

  De vier Belgen reden in de finaleronde allemaal foutloos, waardoor ze nog over olympisch kampioen Zweden naar het podium sprongen. Over de drie rondes verzamelden ze 17,34 strafpunten. Zwitserland legde met 9,47 punten beslag op het goud. Het zilver was met 12,77 punten voor Duitsland.

   

  Voor de succesvolle Belgische ploeg is het na hun EK-goud in 2019 en hun bronzen medaille op de Olympische Spelen van Tokio al het derde eremetaal op rij op een groot kampioenschap.

   

  Individueel staat Devos, die in Tokio deel uitmaakte van de bronzen ploeg, met 3,16 punten op een voorlopige derde plaats, na de Zwitserse titelverdediger Martin Fuchs (1,31 punten) en de Duitser Andre Thieme (2,84 punten). Nicola Philippaerts (5,28) is zevende, Verlooy (10,22) zeventiende en Olivier Philippaerts (11.96) 21e.