Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 19  /  21 - Mortegliano - Sappada
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Biniam Girmay geeft op met heupblessure na dubbele val op glad wegdek: "Ziet er niet echt super uit"

 di 7 mei 2024 15:50
Biniam Girmay maakt twee schuivers en moet de Giro verlaten.

Niet één, maar twee schuivers kort na elkaar. Biniam Girmay beleefde niet zijn meest aangename rit in de Giro. De Eritreeër probeerde na zijn eerste val - en een korte oplapbeurt met ijszakken - nog door te fietsen, maar opnieuw kwam hij in aanraking met de spekgladde weg. Met zijn gehavende lichaam is een opgave in de Giro het enige logische gevolg. "Hopelijk valt de schade mee", klinkt het bij zijn ploeg.

Biniam Girmay en de Giro, het is een huwelijk dat maar niet wil vlotten. De Eritreeër won in 2022 bij zijn debuut een etappe, maar tijdens de podiumceremonie schoot de kurk van zijn champagnefles in zijn ogen.

 

Een opgave volgde 's anderendaags en dit jaar wilde Girmay na een matig voorjaar zijn blazoen oppoetsen in Italië.

 

Gisteren werd hij nog 3e, vandaag zit zijn Italiaanse trektocht er dus al op na een dubbele buikschuiver op de Italiaanse bruine zeep.

 

"Hij kent weer gigantische pech, natuurlijk", baalt ook zijn ploegleider Steven De Neef.

 

"Hij was naar de Giro gekomen om de puntentrui te pakken. Hij wilde hier ook groeien richting de Tour. Nu is het toch maar een somber scenario."

Het zou zomaar kunnen dat hij voor een paar weken uit is.

Steven De Neef

Girmay werd na zijn opgave naar het ziekenhuis gevoerd, waar een MRI van zijn heup op de planning staat.

 

"Het ziet er niet echt super uit, maar meer kan ik nog niet zeggen", deelt de man van Intermarché-Wanty. "Hopelijk is het gewoon een spierscheur of een zware verrekking."

 

"Maar het zou ook zomaar eens kunnen dat hij voor een paar weken uit is. Jammer, want "Bini" blijft ons speerpunt", besluit De Neef.

 

's Avonds kwam er nog een communiqué van de ploeg met "geruststellend nieuws". "De komende dagen zullen we de gedetailleerde resultaten kennen van de onderzoeken", aldus de ploegdokter.

 

"Biniam is intussen verenigd met het team en kan op de morele steun van al zijn ploeggenoten en staf rekenen om te herstellen."

Gerelateerd: