Ga naar de inhoud

Duplantis en Hassan willen schitteren op de Memorial: "Blij dat er opnieuw publiek is"

Armand Duplantis en Sifan Hassan, twee blikvangers tijdens de Memorial Van Damme.

Armand Duplantis wil morgen een aanval op het wereldrecord polsstokspringen wagen tijdens de Memorial Van Damme. "Alle omstandigheden moeten juist zijn, maar ik ga mijn best doen", verzekert de Zweed daags voor de Diamond League-meeting. Ook de Nederlandse Sifan Hassan wil goed presteren op de mijl.

"Hou van het Koning Boudewijnstadion"

Voor Duplantis, "Mondo" bijgenaamd, is 2021 een boerenjaar geweest. Hij pakte in Polen de Europese indoortitel, waarna hij in Tokio de puntjes op de i zette met zijn eerste olympische titel. 

 

"Tijdens de Spelen was er veel druk en stress", vertelde de 21-jarige vedette vandaag op een persconferentie. "Toen ik naar Zweden terugkeerde met mijn gouden medaille, was de ontvangst die ik kreeg buitengewoon. Het was irreëel. Ik had er geen benul van hoe belangrijk die medaille was voor Zweden."   

 

In het Koning Boudewijnstadion wil Duplantis zijn eigen wereldrecord aanvallen. Dat staat sinds begin 2020 op 6,18m. "Sinds ik aan atletiek doe, wil ik elke competitie iets speciaals neerzetten. Om een wereldrecord te verbeteren moeten alle omstandigheden juist zijn."

 

"Ik voel dat ik in een goeie vorm ben om het te doen lukken, maar het wordt niet gemakkelijk. Ik ga mijn best doen."

 

De jonge Duplantis rekent op de steun van het Belgische publiek. "We hebben de energie van de fans gemist en ik ben blij te kunnen deelnemen aan een wedstrijd met fans. Bovendien hou ik erg van het Koning Boudewijnstadion, waar veel geschiedenis is geschreven."

We hebben de energie van de fans gemist en ik ben blij te kunnen deelnemen aan een wedstrijd met fans.

Armand Duplantis

Sifan Hassan: "Ambiance in Brussel spreekt me aan"

Ook naar Sifan Hassan is het uitkijken op de Memorial Van Damme. De Nederlandse pakte in Tokio maar liefst drie medailles op de lange afstand. Ze won de 10.000m en de 5.000m en werd 3e op de 1.500m. 

 

In Brussel wilde Hassan een gooi doen naar het WR op de 10.000m, maar die race werd geannuleerd. Ze loopt morgen de mijl in de plaats (1.609,34 m). Op die afstand heeft ze het wereldrecord al in bezit: 4'12"33.

 

"De mijl is een wedstrijd die ik altijd leuk heb gevonden", zei Hassan vandaag. "Mijn trainingen zijn de afgelopen dagen vlot verlopen en ik zal mijn uiterste best doen."

 

"Ik ben ook blij om terug met publiek te kunnen lopen. De ambiance op de Memorial Van Damme heeft me altijd al aangesproken. Het zal deugd doen aangezien we de afgelopen maanden nog niet vaak de kans hebben gehad om met publiek te lopen."

Ik ben blij om terug met publiek te kunnen lopen. De ambiance op de Memorial Van Damme heeft me altijd al aangesproken.

Sifan Hassan