Gemiste strafschoppen, knotsgekke wedstrijd en fraaie redding: de opvallendste fases van speeldag 6

  Morioka miste een strafschop, maar scoorde wel 2 keer tegen Beerschot.

  Ook op speeldag 6 viel er weer heel wat fraais te zien op de Belgische velden. Charleroi en Beerschot maakten er een spektakelwedstrijd van en Union gaf Standard een pak voor de broek. Bekijk hieronder de opvallendste fases van het weekend.

  Mooi eerbetoon voor Franck Berrier

  Mooi moment voor de wedstrijd Oostende - Zulte Waregem. 5 vrienden van de vorige week overleden Franck Berrier mochten de aftrap geven van de partij. De spelers van Oostende speelden ook met de naam van de overleden ex-voetballer op hun shirt.

  Charleroi mist 2 strafschoppen

  In de wedstrijd Charleroi - Beerschot zat zowat alles. Naast heel veel doelpunten vielen er ook 2 strafschoppen te noteren, telkens na handspel van een Beerschot-speler. De Carolo's profiteerden echter niet, want beide penalty's werden gemist. Eerst trapte Morioka op Vanhamel waarop Nicholson de paal viseerde. 

  Strafschop en 2 doelpunten in dezelfde minuut

  Op een minuut tijd kan er veel gebeuren, zo bleek op Mambourg. Eerst mikte Nicholson een strafschop tegen de paal waarna Holzhauser aan de overzijde voor de 2-1 zorgde. Beerschot terug in de wedstrijd denk je dan, maar Morioka maakte er enkele seconden later meteen 3-1 van. 

  Dewaest krijgt 2 keer geel in 1 fase

  Sebastien Dewaest mocht vervroegd de kleedkamer opzoeken op het veld van Antwerp. De verdediger van OHL kreeg het aan de stok met Balikwisha en deelde ook neus aan neus een kleine tik uit aan de nummer 10 van Antwerp. Scheidsrechter Wesli De Cremer trakteerde hem dan ook op 2 gele kaarten. Dewaest nam het met de glimlach aan.

  Mazzu geeft zijn spelers vrijaf

  Felice Mazzu kan alleen maar een tevreden coach zijn na de overtuigende 4-0-zege tegen Standard. Na het laatste fluitsignaal ontdekten de spelers van Union dat ze enkele dagen vrij kregen na hun zege. Het nieuws werd dan ook op gejuich onthaald in de spelersgroep.

  Schitterende redding Van Crombrugge

  Dat Hendrik Van Crombrugge goede reflexen in huis heeft, is al langer geweten. De doelman van Anderlecht liet dat nog maar eens zien op het veld van Racing Genk. De thuisfans zagen de kopbal van Bongonda al in doel verdwijnen, maar Van Crombrugge pakte nog uit met een fraaie redding.