Tuur Dens pakt zilver in de scratch op EK baanwielrennen voor beloften

  Tuur Dens (archieffoto)

  Tuur Dens is woensdag tweede geworden in de scratch op het EK baanwielrennen voor beloften in Apeldoorn. De 21-jarige Belg moest enkel de Portugees Rodrigo Caixas laten voorgaan.

  In de scratch moest er 15 km afgelegd worden, omgerekend 60 rondjes op de wielerbaan van Apeldoorn. Van bij de start volgde daarin de ene aanvalspoging de andere op.

   

  Tuur Dens sloop mee in een aanval met 5 renners op 43 ronden van het einde. Die kopgroep bestond naast Tuur Dens ook nog uit de Nederlander Vincent Hoppezak, de Tsjech Daniel Babor, de Brit Oscar Nilson en de Portugees Rodrigo Caixas.

   

  Die laatste twee versnelden opnieuw, maar op 18 ronden van het einde smolt alles opnieuw samen. Caixas bleek oppermachtig en won op overtuigende wijze, met zelfs nog een ronde voorsprong op de rest. In een sprint voor het zilver haalde Dens het makkelijk van Babor.