Ga naar de inhoud

Zwitser Forster zegeviert op EK mountainbike, Ferrand-Prévot wint bij de vrouwen

Lars Forster aan het werk. (Archief)

De Zwitser Lars Forster heeft zich vandaag tot Europees kampioen mountainbike gekroond. In Novi Sad (Servië) was Forster sneller dan de Deen Sebastian Fini Carstensen en de Zwitser Filippo Colombo.

Forster was aan de finish 2 seconden sneller dan Carstensen en bolde 3 seconden voor Colombo binnen. Spannend was het dus zeker, maar Forster mocht wel de Europese titel op zak steken.

Onze landgenoot Jens Schuermans eindigde als 22e op 2'41" van Forster, Pierre De Froidmont werd 32e. Olympisch kampioen Tom Pidcock was de grote afwezige, hij is momenteel aan het werk in de Vuelta.

Michiels fietst naar 7e plaats

Bij de vrouwen is Belgisch mountainbikekampioene Githa Michiels als zevende geëindigd tijdens de mountainbike crosscountry. De overwinning ging naar de Franse Pauline Ferrand-Prévot.

 

Michiels werd eind juli na een valpartij nog ontgoochelend 33e in de olympische mountainbikerit van Tokio, maar de 38-jarige Geelse kon vandaag in Novi Sad voor een stuk sportieve revanche nemen. Ze finishte als zevende op 2'18" van winnares Pauline Ferrand-Prévot, de regerende wereldkampioene. In 2018 veroverde Michiels nog Europees brons in Glasgow.   

 

Nederland pakte dankzij respectievelijk Anne Terpstra en Anne Tauber zilver en brons. Olympisch kampioene Jolanda Neff kwam net als wereldbekerleidster Loana Lecomte niet aan de start.