Tom Pidcock slaat de Tour in 2022 zeker over: "Ik richt me eerst op de klassiekers"

  Boekt Pidcock in de Vuelta een eerste succes in een grote ronde?

  Tom Pidcock (22) maakt komend weekend zijn debuut in een grote ronde. In het sterrenteam van Ineos zal hij voornamelijk kopmannen Bernal, Carapaz en Adam Yates moeten ondersteunen: "Ik heb geen verwachtingen of doelen", vertelde Pidcock voor de start van de Vuelta.

  Team INEOS rekent op sterrenploeg voor winst in de Vuelta

  "De Olympische Spelen zijn net afgelopen en ik verwacht ook niet dat ik zo goed zal zijn in de eerste week. Ik zal het dag per dag bekijken en proberen om mijn kopmannen zo veel mogelijk bij te staan. Dat is ook heel fijn om te doen", zegt de winnaar van het MTB-goud in Tokio.

   

  "Egan Bernal won bijvoorbeeld al 2 grote rondes, van hem kan ik zo ontzettend veel leren. Ik zal er alles aan doen om het team zo goed mogelijk te ondersteunen."

   

  Enkele weken geleden werd Pidcock nog olympisch kampioen: "Iedereen adviseerde me om het goed te vieren, maar ik ga al vrij snel door naar de volgende uitdaging. Heel veel atleten werken hun hele carrière toe naar een medaille, voor mij is het meteen gelukt."

  Het is heel kort na de Spelen, ik verwacht niet dat ik heel goed zal zijn in de eerste week.

  Tom Pidcock voor Vuelta-debuut

  Geen Tour in 2022

  Het ging in de persbabbel voor de Vuelta ook nog over zijn verdere ambities: "Of ik de Tour in 2022 al ga rijden? Nee, zeker niet. Misschien in 2023, maar daar wil ik me ook niet op vastpinnen."

   

  Bij de beloften bewees Pidcock met onder meer een eindzege in de Giro ook als klassementsman heel wat mogelijkheden te hebben: "Ik ga nu zeker nog voor de klassiekers. Op termijn kan die transitie, maar dat vraagt tijd. Er is echt geen haast om die stap te zetten."

   

  "Dit jaar staat mogelijk Parijs-Roubaix wel nog op het programma, ik heb deze klassieker gewonnen bij de beloften en op de langere termijn hoop ik er zeker goed te presteren."