Amateurvoetbal gaat profclubs achterna en krijgt ook extra wisselmogelijkheden

  Het amateurvoetbal ontwaakt stilaan uit zijn winterslaap.

  Net zoals in 1A en 1B zullen ook de amateurploegen dit seizoen extra wissels mogen doorvoeren. Zowel in 1e nationale als in de Croky Cup en de Women's Super league zullen er 5 wissels toegestaan zijn. Vanaf 2e nationale tot 4e provinciale mogen er 4 spelers ingebracht worden.

  Door de aanhoudende coronapandemie heeft de KBVB samen met zijn amateursvleugels ACFF en Voetbal Vlaanderen beslist om ook in de amateurcompetities extra wissels mogelijk te maken.

   

  Al anderhalf jaar komen de ploegen in de lagere reeksen niet meer aan voetballen toe, waardoor alle spelers opnieuw gewoon moeten raken aan een periode met opeenvolgende wedstrijden.

   

  Om blessures tegen te gaan en voetballers ook meer kansen te geven, besliste de KBVB daarom om voor komend seizoen extra wisselmogelijkheden in te voeren. Voorlopig geldt de nieuwe regel voor één proefseizoen.

   

  "We hopen dat deze reglementswijziging gebruikt wordt om eigen opgeleide jongeren maximale speelminuten te geven in het eerste elftal", vertelde Bob Browaeys van Voetbal Vlaanderen.