Vergeven en vergeten? Niet bij Verstappen: "Mercedes liet zijn ware aard zien"

  Max Verstappen heeft de crash op Silverstone nog niet verteerd.

  Een telefoontje van wereldkampioen Lewis Hamilton na hun botsing op Silverstone heeft Max Verstappen niet van gedachten doen veranderen. "Als je in het ziekenhuis ligt en de andere staat met zijn vlag te zwaaien, is dat heel respectloos", zei hij in aanloop naar de GP van Hongarije.

  Het stof na de crash in de GP van Groot-Brittannië is nog niet gaan liggen. Integendeel, terwijl Lewis Hamilton er na een telefoontje met de spons over wou gaan, deed Max Verstappen op de persconferentie in Hongarije het stof weer opwaaien.

   

  "Hamilton heeft me inderdaad gebeld. Ik ga niet verder in op de details, maar we hebben de crash wel besproken", vertelde Verstappen, die op Silverstone zijn voorsprong in de WK-stand in één klap zag krimpen van 33 tot 8 punten.

   

  Vooral de manier waarop Hamilton zijn overwinning had gevierd, zat Verstappen hoog. "Je gaat niet zo vieren als je iemand met een kracht van 51 G de muur in hebt geduwd", zei de Nederlander van Red Bull. 

   

  "Als je in het ziekenhuis ligt en de andere staat met zijn vlag te zwaaien, is dat heel respectloos. Het laat hun ware aard zien. Als de druk hoog is, komt die naar boven. Ik zou het zelf niet doen, maar het zegt alles over Mercedes."

  Je gaat niet zo vieren als je iemand met een kracht van 51 G de muur in hebt geduwd.

  Max Verstappen

  Lewis Hamilton kon de sneer van Verstappen wel plaatsen. "Ik heb hem gebeld om te vragen hoe hij zich voelde en om te zeggen dat ik nog veel respect heb voor hem", zei de zevenvoudige wereldkampioen. "Dat respect is waarschijnlijk niet wederzijds op dit moment, maar dat vind ik niet erg."

   

  De Brit was naar eigen zeggen niet op de hoogte dat Verstappen naar het ziekenhuis was gebracht. "Ik had hem uit zijn auto zien stappen en ik had gehoord dat het goed ging met hem. Meer wist ik ook niet toen ik mijn overwinning ging vieren."

   

  "Het was ook niet de bedoeling om zo uitbundig te vieren. De emoties liepen gewoon hoog op. Het was mijn thuisrace, het publiek veroorzaakte een vreugde-uitbarsting."

   

  Zondag bikkelen Verstappen en Hamilton weer om dure WK-punten op de Hungaroring in Hongarije. Blijft de Nederlander op kop in het klassement?