"Engelse selectie schenkt bij EK-winst prijzengeld aan nationale gezondheidsdienst"

  Zondag wacht in de finale Italië op Engeland.

  Volgens verschillende Engelse media zullen de Engelse spelers bij EK-winst zeker een deel van hun prijzengeld aan de nationale gezondheidsdienst NHS schenken. Een overwinning tegen Italië zondag zou de selectie in totaal 11,17 miljoen euro opleveren.

  In Engeland gebeurt het wel vaker dat profvoetballers de NHS ondersteunen met donaties. Zo stak Liverpool-kapitein Jordan Henderson in april zijn schouders nog onder het "Players Together"-initiatief, dat profvoetballers aanzette om te doneren aan het Engelse zorgpersoneel.

   

  Ook aanvallers Rashford en Sterling staan erom bekend zich in te zetten voor de maatschappij over het Kanaal. Nu zouden de manschappen van Gareth Southgate dus opnieuw uitpakken met een prachtig initiatief. 

   

  Mits een zege tegen Italië op het eigen Wembley mag de NHS zich alvast aan een stevige donatie verwachten in de strijd tegen het coronavirus.