Engelse B-ploeg boekt nipte zege, weer ophef om racisme-protest

  Aanvoerder Marcus Rashford scoorde het enige doelpunt tegen Roemenië

  Een Engelse B-ploeg heeft Roemenië met het kleinste verschil opzij gezet. Gelegenheidsaanvoerder Marcus Rashford scoorde het enige doelpunt. Al ging het na afloop ook opnieuw over het protest tegen racisme.

  Het Engelse voetbal trekt toch met wat schaamrood op de wangen richting EK. Afgelopen woensdag klonk er al boegeroep toen de Engelse internationals knielden als protest tegen racisme. Een actie die onder meer bondscoach Gareth Soutgate en legende Gary Lineker al verfoeiden.

  Ook tegen Roemenië toonden enkele fans opnieuw hun afkeur. Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) weigerde zelfs - net als één ploegmaat - om te knielen.

  Dominant Engeland komt maar één keer tot scoren

  Alsof het zo moest, scoorde Marcus Rashford - een voorvechter tegen racisme - het enige doelpunt tegen Roemenië. De gelegenheidsaanvoerder zette een strafschop om.

  Engeland liet overigens na om de score veel hoger te laten oplopen. Jadon Sancho en Dominic Calvert-Lewin troffen. En Jordan Henderson miste een tweede penalty. De debuterende doelman Sam Johnstone moest zich één keer onderscheiden met een geweldige reflex.