Francky Dury verlaat na volgend seizoen Zulte Waregem: "Verjonging"

  De 63-jarige Dury is de langste dienende coach in de Jupiler Pro League.

  Nog 1 seizoen zal Zulte Waregem voortdoen met Francky Dury als hoofdcoach. "Het is de bedoeling om Davy De fauw en Timmy Simons een belangrijke stem te geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem", meldt de club.

  Francky Dury en Zulte Waregem lijken al een eeuw met elkaar getrouwd, maar in een mededeling geven club en trainer aan "dat ze in schoonheid willen afronden", nota bene in het jubileumjaar "20 jaar SV Zulte Waregem".

   

  "Het moet een afscheid in schoonheid worden voor T1 Francky Dury", klinkt het nog.

   

  "Het vernieuwde clubbestuur en zijn trainer hebben in onderling overleg het contract, dat Dury nog 3 jaar aan Essevee bond, opengebroken. Na het seizoen 2021-2022 geeft de langst dienstdoende coach van de Jupiler Pro League de trainersfakkel door."

   

  Eind 2011 begon hij aan een tweede termijn bij de West-Vlamingen. Daarvoor coachte hij Zulte Waregem tussen 2001 en 2010. Nog eerder trainde Dury Zultse VV (de voorloper van fusieploeg Zulte Waregem) van 1990 tot 1993 en tussen 1994 en 2001. 

   

  Essevee wil naar eigen zeggen opnieuw een stap hogerop waarbij "verjonging één van de sleutelwoorden is."

   

  "Francky Dury, die nog 3 jaar onder contract lag, en de club gingen om de tafel zitten en kwamen overeen om hun samenwerking naar 1 seizoen te herleiden. Dat geeft de assistenten Davy De fauw en Timmy Simons de kans zich verder te ontwikkelen als sportief leiders."

   

  "Het is de intentie van Essevee om Davy en Timmy een belangrijke stem te geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem."