IOC-voorzitter Bach optimistisch: "Atleten kunnen met vertrouwen naar Tokio komen"

  Thomas Bach zegt dat de atleten zich geen zorgen hoeven te maken.

  Corona houdt zo'n twee maanden voor de start van de Olympische Spelen nog lelijk huis in Tokio en Japan. Toch weet de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Thomas Bach, te vertellen dat de atleten zich geen zorgen hoeven te maken.

  Veel Japanners zijn de Olympische Spelen liever kwijt dan rijk. Vooral omdat ze het coronavirus nog niet onder controle hebben. Thomas Bach zegt echter dat de atleten met een gerust gemoed naar Japan kunnen afzakken.

   

  "Tokio is de best voorbereide olympisch stad ooit en dat heeft vooral te maken met de focus die ze leggen op de atleten", wist de Duitse voorzitter te vertellen. 

   

  "We weten jammer genoeg allemaal dat de ervaring van de atleten anders zal zijn door de pandemie. Maar wat belangrijk is, is dat de competities op een veilige manier en met respect voor de atleten zullen doorgaan."

   

  "Dat zou ons het vertrouwen moeten geven dat het echt om de atleten draait en dat de atleten en de Japanse bevolking zich comfortabel voelen. Kom met vertrouwen naar Tokio en maak je klaar", is de boodschap van Bach. 

  Tokio is de best voorbereide olympische stad ooit.

  Thomas Bach

  "Laat je vaccineren"

  De noodtoestand in Tokio wordt wellicht verlengd tot 20 juni. Omdat ook de vaccinatiecampagne maar traag op gang komt en er gevreesd wordt voor de varianten riepen dokters, bedrijfsleiders en duizenden inwoners op om de Spelen niet te laten doorgaan.

   

  Met de vaccinatie van de olympische atleten gaat het dan weer wel de goede kant uit. Bach vertelde dat 80 procent van de 10.500 atleten gevaccineerd zal zijn. 

   

  "Laat je vaccineren wanneer de kans zich voordoet. Dat zal de veiligheid verhogen voor iedereen. Voor jezelf, voor de andere atleten en voor de Japanse bevolking."