Belgische roeiduo's zorgen voor primeur en staan met 2 in WB-finale

    Tibo Vyvey en Marlon Colpaert.

    Op de 2e wereldbekermanche roeien in Luzern hebben maar liefst 2 Belgische boten zich geplaatst voor de A-finale in de lichte dubbeltwee. Dat is een primeur voor ons land. Naast olympiërs Niels Van Zandweghe en Tim Brys roeien ook Tibo Vyvey en Marlon Colpaert morgen de finale.

    Vyvey en Colpaert, de Europese kampioenen bij de beloften, eindigden in hun halve finale als 3e in 6'46"83 achter de Duitse vice-wereldkampioenen Jason Osborne en Jonathan Rommelmann en de Italianen Pietro Ruta en Stefano Oppo. Dat volstond voor de jonge Belgen voor een plek in de A-finale.

     

    En in de finale zondagmiddag nemen ze het op tegen onder meer Niels Van Zandweghe en Tim Brys. Die werden zaterdag in hun halve finale 2e in 6'41"19 achter de Ierse wereld- en Europese kampioenen Fintan McCarthy en Paul O'donovan.