EuroLeague-topschutter helpt Brooklyn Nets aan ticket voor de play-offs

  Kyrie Irving, Mike James en Kevin Durant.

  In de NBA hebben de Brooklyn Nets zich als tweede team verzekerd van een ticket voor de play-offs, na een zege in Toronto. In de Western Conference deelde Luka Doncic een ferme tik uit aan de Golden State Warriors.

  De Brooklyn Nets, de leider in de Eastern Conference, kampen met heel wat blessures en strikten onlangs guard Mike James om de afwezigheid van onder meer James Harden op te vangen.

   

  De 30-jarige James was tot voor kort aan de slag bij de Russische topclub CSKA Moskou, waarmee hij schitterde in de EuroLeague. Na zijn vertrek in Rusland kreeg hij een contract voor 10 dagen bij de Brooklyn Nets, die hij afgelopen nacht aan een ticket voor de play-offs hielp.

   

  James strooide met 8 assists en maakte al zijn 11 punten in het 4e quarter. Daarmee was hij de bezieler van een tussenspurt die de Nets naar de overwinning katapulteerde tegen Toronto: 103-116. Dankzij die zege is Brooklyn het eerste team uit het Oosten dat zeker is van de play-offs.

  Doncic dirigeert Dallas naar klinkende zege

  In de Western Conference hebben Luka Doncic en de Dallas Mavericks de Golden State Warriors een ferme tik uitgedeeld. De Mavericks waren in San Francisco heer en meester: 103-133.

   

  Dankzij de zege blijft Dallas in de top 6, die recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de play-offs. Voor Golden State lijkt die top 6 stilaan een illusie.

   

  De Warriors kwamen er tegen Doncic en co niet aan te pas en incasseerden in het 1e en 2e kwart een 0-28. Zo stond er halfweg het 2e quarter 16-47 op het scorebord, de match was dan al gespeeld. Doncic was zoals zo vaak de uitblinker met 39 punten. Stephen Curry maakte er 27 voor de Warriors.

  Alle uitslagen van dinsdagnacht:

  • Toronto - Brooklyn 103 - 116
  • Boston - Oklahoma City 115 - 119
  • Charlotte - Milwaukee 104 - 114
  • Indiana - Portland 112 - 133
  • Golden State - Dallas 103 - 133

  De stand in de NBA: