Van den Bergh trekt topvorm door en wint zijn 1e Players Championship

  Dimitri Van den Bergh heeft in Niedernhausen zijn eerste Players Championship-toernooi gewonnen. Onze landgenoot haalde het in de finale tegen de Nederlander Dirk van Duijvenbode. Na een spannende partij haalde Dancing Dimi het met 8-7.

  Van den Bergh speelde een uitstekend toernooi en rekende op weg naar de finale relatief makkelijk af met 6 tegenstanders. Hij wierp in zijn eerste vijf wedstrijden telkens meer dan 100 gemiddeld.

   

  In de finale trof hij Dirk van Duijvenbode. Geen makkelijke klus want de Nederlander had gisteren pas het vorige toernooi in de PDC Super Series gewonnen. Van den Bergh pakte al vroeg een eerste break, maar Van Duijvenbode vocht terug en maakte een 4-1 achterstand ongedaan. De Belg kwam opnieuw 6-5 voor, maar de Nederlander gaf zich nog altijd niet gewonnen. Hij sleepte een beslissende 15e leg uit de brand. 

   

  Daarin bleef Van den Bergh koel. Het is zijn eerste zege op de ProTour van de PDC. Van den Bergh eindigde met een gemiddelde van 95,89, Van Duijvenbode kwam aan 92,93. 

   

  Het is een bevestiging van de vorm die hij de voorbije weken ook liet zien in de Premier League.

  Van den Bergh: "Eindelijk die eerste zege"

  Hoogtepunten uit de finale