Philippe Gilbert stopt in 2022: "Er is meer in het leven dan enkel koers"

  Philippe Gilbert

  Philippe Gilbert zal eind 2022 zijn fiets aan de haak hangen, wanneer zijn contract bij Lotto-Soudal ten einde is. Dat heeft de 38-jarige renner zondag verteld bij RTBF-radiozender Vivacité. "Op een gegeven moment is het tijd om te stoppen", zegt Gilbert.

  Philippe Gilbert heeft bij Lotto-Soudal nog een contract tot het einde van 2022. Zondag verklapte hij bij Vivacité dat het daarna afgelopen is voor hem als profrenner. "Op een gegeven moment moet je stoppen. Mijn carrière zal 20 jaar geduurd hebben en er is meer in het leven dan enkel koers", klinkt het.

   

  "Ik heb enorm veel opofferingen gemaakt, maar nu wordt het tijd om een beetje te genieten, zoals bijvoorbeeld van mijn familie."

   

  Gilbert kwam ook nog terug op zijn forfait voor de Ronde van Vlaanderen. "Ik had nood aan een pauze, zowel fysiek als mentaal", zegt hij. "Nu voel ik me prima. Ik heb goed kunnen trainen en ik ben blij dat ik kan terugkeren in de Waalse Pijl."

  Zonder druk kan ik misschien wel bevrijd koersen in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

  Philippe Gilbert

  "Ik had ook al graag de Amstel Gold Race gereden, maar dat paste niet in mijn trainingsschema. Ik heb twee zware knieblessures gehad en ik heb het effect daarvan onderschat."


  "Ik heb veel gefietst met pijn aan mijn knie en op een gegeven moment zei mijn lichaam stop. Het was de juiste beslissing om even op de pauzeknop te duwen."


  "In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik heb ik de ambitie om te genieten en zover mogelijk mee te gaan, ook al mis ik natuurlijk wedstrijdritme. Maar zonder druk kan ik misschien wel bevrijd koersen. Ik hoop erbij te zijn in de finales van deze mooie koersen."