Coach van het Jaar Philip Mestdagh kiest volgend seizoen voor Frans avontuur

  Philip Mestdagh

  Philip Mestdagh trekt volgend seizoen voor het eerst naar het buitenland. De Belgische Coach van het Jaar heeft een contract ondertekend bij de Franse eersteklasser St-Amand-les-Eaux. "Dit is echt het project waar ik naar op zoek was", zegt hij.

  Na zijn successen bij de Belgian Cats aasde Philip Mestdagh al langer op een job in het buitenland, maar de Belgische bondscoach moest lang geduld oefenen. Een poosje geleden tekende hij dan maar een contract tot het einde van het seizoen bij Namen.

   

  Maar nu krijgt Mestdagh dus toch waar hij al zo lang op hoopte, want de Franse eersteklasser St-Amand-les-Eaux wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe club van de coach van de Belgian Cats.

   

  "Ik heb een contract voor 2 seizoenen ondertekend, met een optie voor 2 extra seizoenen. "Het is een mooi project. De club wil op lange termijn werken en iets opbouwen. Dit is echt het project waar ik naar op zoek was."

   

  St-Amand kende een moeilijk seizoen in de Franse 1e klasse, maar is sinds vorige week zeker van het behoud. "Dankzij een sterke terugronde heeft de club zich kunnen redden in een van de sterkste competities in Europa", weet Mestdagh.

   

  Voor hij naar Frankrijk trekt, wacht Mestdagh nog wel een drukke zomer met de nationale ploeg. De Belgian Cats spelen in juni het EK en trekken daarna naar Tokio voor de Olympische Spelen.