Jasper Philipsen haalt eindelijk zijn gram in de Ronde van Turkije

  Jasper Philipsen hield nog net André Greipel af.

  Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) heeft eindelijk raak getroffen in de Ronde van Turkije. De winnaar van de Scheldeprijs moest al drie keer vrede nemen met de 2e plek, maar in de 6e etappe haalde hij zijn gram. Hij klopte veteraan André Greipel (Israel Start-Up Nation) nipt op de streep.

  Met Tom Paquot (Bingoal Pauwels Sauzen Wallonie-Bruxelles) glipte een Belg mee in de vlucht van de dag. Vijf avonturiers die onder een brandende Turkse zon hoopten uit de greep van het sprintpeloton te blijven.

   

  Maar op de laatste beklimming van de dag was het vluchterslied uitgezongen. De treintjes konden opnieuw op de sporen voor een massasprint richting Marmaris.

   

  Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step), al goed voor 3 sprintzeges in Turkije, leek ideaal geplaatst in het wiel van Fabio Jakobsen. Maar dat was buiten Jasper Philipsen gerekend.

   

  Philipsen, in Turkije telkens de ongelukkige 2e achter Cavendish, wachtte nu iets langer om zijn lont aan te steken. Mét succes: heel nipt hield hij ervaren rot André Greipel af. Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team) hield Cavendish nog van het podium.

  Philipsen: "Ik ben superblij"

  "Na mijn drie tweede plaatsen was ik ontgoocheld, maar nu ben ik superblij dat ik hier eindelijk win", reageert Jasper Philipsen. "We moesten onze tactiek veranderen. In de laatste vijf kilometer viel mijn ketting er zelfs af."

   

  "In de sprint had ik het geluk dat André Greipel nog een opening bood, anders was het onmogelijk geweest voor mij om te winnen."

  Uitslag rit 6:

  1. Jasper Philipsen in 2u55'50"
  2. André Greipel (Dui) 
  3. Kristoffer Halvorsen (Noo)
  4. Mark Cavendish (GBr)
  5. Stanislaw Aniolkowski (Pol)

  Stand na rit 6:

  1. José Manuel Diaz (Spa) in 21u34'17"
  2. Jay Vine (Aus) op 4"
  3. Eduardo Sepulveda (Arg) op 6"
  4. Jhojan Garcia (Col) op 25"
  5. Merhawi Kudus (Eri) op 28"