UEFA: "8 van de 12 speelsteden op EK zullen publiek ontvangen"

  Om deze trofee wordt er komende zomer gestreden, mét publiek in de meeste stadions.

  De Rode Duivels zullen de komende zomer niet in lege stadions spelen op het EK voetbal. 8 van de 12 speelsteden op Euro 2020 hebben bevestigd dat ze publiek zullen ontvangen. Dat maakte de UEFA vandaag bekend.

  8 speelsteden konden aan de UEFA verzekeren dat ze publiek zullen kunnen ontvangen in hun stadion op het komende EK. Het gaat om Bakoe, Kopenhagen, Londen, Boedapest, Amsterdam, Boekarest, Sint-Petersburg en Glasgow.

   

  De drie groepswedstrijden van de Rode Duivels zullen dus niet voor lege tribunes gespeeld moeten worden. In het Russische Sint-Petersburg, waar de Duivels op 12 en 21 juni spelen tegen Rusland en Finland, hoopt men minstens 50 procent van de capaciteit van het stadion te benutten, een cijfer dat tegen eind april nog kan oplopen.      

   

  Het Deense Kopenhagen bevestigde dan weer een capaciteit tussen 25 en 33 procent. De Rode Duivels spelen er op 17 juni hun tweede groepsmatch tegen Denemarken.

  Komen de 4 overblijvers in de problemen?

  München, Bilbao, Rome en Dublin zijn de vier overgebleven steden die nog geen uitsluitsel hebben over het al dan niet toelaten van publiek. Voor hen zou dat gevolgen kunnen hebben, want bij de UEFA wordt er ondertussen nagedacht over alternatieve gaststeden.

   

  De 4 steden krijgen tot 19 april om bijkomende informatie te verzamelen en duidelijkheid te scheppen. Op die datum zou de UEFA dan finaal de knoop doorhakken.