Red Flames kijken uit naar oefenduels: "Goede test tegen Noorwegen"

  Justine Vanhaevermaet, Tessa Wullaert en Kassandra Missipo hebben er zin in.

  De Red Flames willen de oefeninterlands tegen Noorwegen (donderdag) en Ierland (zondag) gebruiken om te schaven aan de werkpunten. "We moeten werken aan ons balbezit in aanvallend opzicht", zegt Tessa Wullaert.

  Serneels: "Duel met Noorwegen wordt goede test"

  Pas in september spelen de Red Flames weer wedstrijden met inzet. Dan begint de WK-voorronde.

   

  "De oefenmatchen tegen Noorwegen en Ierland staan dan ook volledig in het teken van de eerste wedstrijden van de WK-kwalificatiecampagne", zegt bondscoach Ives Serneels.

   

  "Ik heb een ruime kern en zal daarvan gebruik maken. Na de duels volgt een evaluatie. De bedoeling is om stilaan toe te werken naar een groep van 20 à 23 speelsters richting de WK-kwalificatie en richting het EK van volgend jaar. Al is het EK nog veraf."    

   

  Donderdag staat een oefenduel met Noorwegen op het menu. "Dat wordt een goede test. Noorwegen heeft fysiek sterke en grote speelsters, maar er liggen ook kansen voor ons."

   

  "We hebben er soms een probleem mee als het op het veld niet loopt zoals we willen. Dat werd ook tegen Nederland (1-6-nederlaag in februari) duidelijk. Daarom kijk ik ernaar uit hoe mijn speelsters het tegen Noorwegen en Ierland zullen aanpakken."

   

  "Het worden twee verschillende wedstrijden, maar het is voor mijn speelsters een nieuwe kans om topniveau op te doen."    

  Wullaert: "Ideaal om jonge speelsters in te passen"

  Drievoudig Gouden Schoen-winnares Tessa Wullaert wil de komende dagen werken aan het offensieve spel van de Belgen. "Wat beter kan, is ons balbezit in aanvallend opzicht."

   

  "We moeten vooruitgang boeken in de opbouw van achteruit: van bij de keeper over de verdediging en het middenveld tot de spitsen. Ik heb dat in Engeland geleerd."     

   

  In februari kregen de Flames nog een 1-6-bolwassing van Nederland. "We waren na dat duel een beetje boos, omdat we zagen dat er nog veel werkpunten zijn. We speelden toen te naïef. Maar daarvoor dienen oefenwedstrijden."

   

  "We kunnen nu even op adem komen en nadien opbouwen naar de WK-kwalificatie en het EK. Het is het ideale moment om jonge speelsters in te passen. De periode in de aanloop naar het EK zal heel druk worden."    

  Vanhaevermaet kent Noorwegen: "Zal spelersgroep tips geven"

  Voor Justine Vanhaevermaet wordt de oefenwedstrijd tegen Noorwegen donderdag een bijzonder duel. De 28-jarige middenveldster voetbalt namelijk bij de Noorse club LSK Kvinner.

   

  "Ik kijk er geweldig naar uit om tegen Noorwegen te spelen. Ik zal enkele ploegmaats tegen het lijf lopen. Maar dat zorgt niet voor extra druk. Ik zal mijn ploeggenoten bij de Flames in de aanloop naar het duel zeker enkele tips geven", vertelt Vanhaevermaet.

   

  "De Noorse vrouwen zijn heel sterk en hebben veel kwaliteiten. Maar we kunnen een resultaat neerzetten."

   

  Vanhaevermaet vindt Noorwegen een ideale tegenstander. "We moeten dat soort matchen gebruiken om als groep te groeien. Het wordt in elk geval een goede test, want op het EK (in de zomer van 2022) spelen we tegen ploegen met de kwaliteiten van Noorwegen."

  De Red Flames kwamen gisteren aan op hun uitvalsbasis in Tubeke