Joachim Gérard na grandslamzege: "Dit is waarom ik iedere dag train"

  Gérard toonde zich in de finale sterker dan de Brit Alfie Hewett.

  Joachim Gérard reageert na zijn overwinning op de Australian Open uiteraard bijzonder opgetogen. De rolstoeltennisser voelt naar eigen zeggen ook heel wat frustratie van zich af glijden nu hij eindelijk een grandslamzege heeft kunnen binnenhalen. “Nu even de tijd nemen om het te laten bezinken.”  

  Tijdens een persmoment na zijn gewonnen finale liet Gérard zijn vreugde de vrije loop. "Na de matchbal kwamen er enorme gevoelens van blijdschap vrij in mijn lichaam", vertelde Gérard.

   

  "Tegelijk was ik vooral ook opgelucht. Er speelt natuurlijk ook een gevoel van frustratie mee, omdat ik al zo lang aasde op een trofee in een grandslamtoernooi."

   

  "De finale was een wedstrijd van hoogtes en laagtes. Ik ben vooral trots op de mentale weerbaarheid die ik heb kunnen tonen. Toen mijn tegenstander Hewett in de tweede set terug in de wedstrijd kwam, kon ik het hoofd koel houden."

  Besef moet nog komen

  "In het begin van de derde set heb ik dan meteen getoond dat ik nog volop in de match zat. Het is bijzonder overweldigend, het zal nog even duren voor ik het allemaal beter zal gaan beseffen", gaat Gérard voort.

   

  "Dit is waarom ik iedere dag train. Ik ben begonnen met tennis toen ik 12 was. Ik had in begin geen speciale doelen en wilde me gewoon amuseren. Ik was eigenlijk een zwemmer, tennis was mijn tweede sport. Gaandeweg is het belangrijker geworden en nu heb ik bereikt waar ik vandaag sta."

  Ik voelde net als mijn omgeving dat die eerste grandslamzege slechts een kwestie van tijd was.

  Joachim Gérard

  Mogelijk vertrokken voor een reeks

  Joachim Gérard behoort al jaren tot wereldtop in zijn discipline, maar slaagde er de voorbije jaren maar niet in om een grandslamtrofee binnen te hengelen. Toch had dat volgens hem geen invloed op zijn voorbereiding. 

   

  "De afgelopen maanden heb ik niet veel extra druk ervaren. Ik voelde net als mijn omgeving dat die eerste grandslamzege slechts een kwestie van tijd was."

   

  Of dit de eerste van een reeks overwinningen in de grandslamtoernooien wordt? "Dat weet ik niet. Er zijn heel wat spelers die mijn niveau dicht benaderen."

   

  "Ik wil nu wat tijd nemen om het te laten bezinken. Die tijd is er gelukkig ook nu veel toernooien zijn geschrapt door covid", besluit de rolstoeltennisser.