Er zit muziek in de Utah Jazz: leider in het Westen klopt leider in het Oosten

  Een dunk van Rudy Gobert.

  De Utah Jazz zijn de verrassing van dit NBA-seizoen, iets wat ze tegen de Philadelphia 76ers nog eens extra onderstreepten. In een duel tussen de leiders van beide Conferences trok Utah aan het langste einde, goed voor een 19e zege in 20 matchen.

  De Western Conference werd de voorbije jaren gedomineerd door teams als de LA Lakers, Golden State Warriors en Houston Rockets, maar dit seizoen is het zowaar Utah dat na een tweetal maanden de ranglijst aanvoert.

   

  Utah heeft niet echt grote sterren - al zijn jongens als Donovan Mitchell en Rudy Gobert natuurlijk niet te versmaden - maar het teert vooral op een sterk collectief. Dat viel nog eens extra op tegen de Philadelphia 76ers, de nummer 1 in het Oosten.

   

  Uitblinker bij de Utah Jazz was immers  Jordan Clarkson, de zogenoemde "zesde man". Hij was goed voor 40 punten, enkel Ben Simmons deed aan de overkant met 42 punten beter. Philadelphia kon als verzachtende omstandigheid inroepen dat het sterspeler Joel Embiid moest missen.

   

  Toch ging het lange tijd gelijk op in Utah. Maar in de finale stond Royce O'Neale, die tot dan toe vrij anoniem acteerde, op. Met 3 driepunters trok hij het laken definitief naar de Jazz.

  Uitslagen maandagnacht
  Indiana Pacers Chicago Bulls 112-120 (n.v.)
  Washington Wizards Houston Rockets 131-119
  New York Knicks Atlanta Hawks 123-112
  Utah Jazz Philadelphia 76ers 134-123
  Golden State Warriors Cleveland Cavaliers 129-98
  LA Clippers Miami Heat 125-118
  Sacramento Kings Brooklyn Nets 125-136