Mazzu voor Brusselse bekerderby: "30 procent kans om te winnen tegen Anderlecht"

  Felice Mazzu is klaar voor de bekerstrijd.

  In Union staan ze al te popelen om de buren van Anderlecht te ontvangen in de Beker van België. Als het veld sneeuwvrij is. "We moeten tonen dat we op de goede weg zijn om eventueel in 1A te spelen volgend seizoen", zegt Union-coach Felice Mazzu.

  "Hopen dat Anderlecht een slechte dag heeft"

  Union staat afgetekend aan de leiding in 1B met 12 punten voorsprong op de 2e. Ook in de Beker wil de kwartfinalist van vorig seizoen weer zolang mogelijk meegaan.

   

  Met Anderlecht krijgt Union donderdag een topaffiche in de 1/8e finales. "Ik denk dat iedereen vol ongeduld uitkijkt naar die match. We spelen tegen een van de beste ploegen en trainers van het land", blikt Union-coach Felice Mazzu vooruit.

   

  "Het wordt een heel moeilijke match, misschien is het wel onmogelijk voor ons om te winnen. Ik geef onszelf 30 procent kans. We moeten hopen dat Anderlecht een slechte dag heeft."

   

  Mazzu zag vorig weekend dat Anderlecht in goeden doen is. "Vorig weekend tegen Genk zag ik een heel goed georganiseerd en matuur Anderlecht."


  "Als Lokonga speelt, kan hij een van de beslissende spelers zijn. Hij is buitengewoon goed. We zijn op onze hoede voor hun offensieve snelheid."

  Het wordt een heel moeilijke match. Misschien is het zelfs onmogelijk om te winnen.

  Felice Mazzu

  "Zelf zullen we er alles aan doen om zoveel mogelijk weerstand te bieden. Het mentale aspect zal belangrijk zijn." 

   

  "Ik verwacht dat we passie, zin en plezier uitstralen en tonen dat we op de  goede weg zijn om eventueel in 1A te spelen. Ik denk dat we 60 procent kans maken om te promoveren."

  Mazzu: "Moet mijn spelers niet motiveren voor duel tegen Anderlecht"

  "Vrijwilligers werken hard om veld bespeelbaar te maken"

  De afgelopen dagen zag het er wel wat benard uit. Koning Winter heeft lelijk huisgehouden in het Dudenpark, waardoor Union het stadion met man en macht probeert sneeuwvrij te maken. 

   

  "De club doet er alles aan om Anderlecht te kunnen ontvangen. Er zijn vrijwilligers die al enkele dagen in de weer zijn om een bespeelbaar veld te hebben", zegt Mazzu.

   

  Zelf is Union uitgeweken om de match tegen Anderlecht voor te bereiden. "Onze teammanager heeft ervoor gezorgd dat we in Tubeke (in het trainingscentrum van de Rode Duivels) kunnen trainen. We zullen er klaar voor zijn."

  Dante Vanzeir: "We zullen er alles aan doen om in topvorm te zijn"

  Live op Sporza

  Donderdagavond hoeft u niks te missen van de Brusselse bekerderby. Kijk of luister naar Union - Anderlecht op alle kanalen van Sporza. Om 20.45u trappen de spelers de wedstrijd op gang in het Dudenpark.