Peter Sagan zit in quarantaine na milde symptomen van coronavirus

  Peter Sagan moet in quarantaine op Gran Canaria.

  Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan (30) kan voorlopig niet in actie komen. De toprenner uit Slovakije heeft positief getest op het coronavirus. "Maar ik stel het goed", geeft hij mee op de sociale media.

  Peter Sagan was zich op het Canarische eiland Gran Canaria aan het voorbereiden op het nieuwe wielerseizoen toen hij te horen kreeg dat hij positief had getest op het vervelende beestje.

   

  "Mijn broer Juraj en onze ploegmaat Erik Baska ondergingen vorige week vrijdag een coronatest om weer naar huis te kunnen vliegen. Helaas was het resultaat niet waar we op gehoopt hadden. Alledrie hebben we positief getest op COVID-19", vertelt Sagan op de sociale media.

   

  "We voelen ons allemaal goed, maar we zijn natuurlijk meteen in quarantaine gegaan", gaat de kopman van BORA-hansgrohe voort. "Dat doen we zolang het nodig is."

   

  "Hopelijk ben zijn we snel verlost. Dan kunnen we de trainingen weer oppikken zoals gepland."

  Hopelijk testen we weer snel negatief. Dan kunnen we weer de trainingen weer oppikken zoals gepland.

  Peter Sagan

  Ploegarts Christopher Edler verklaart verder dat Peter en Juraj Sagan en Erik Baska milde symptomen vertonen. "De timing is zeker niet ideaal. Maar er is nooit een goed moment om COVID-19 te krijgen", vult teammanager Ralph Denk aan.

   

  "Wat dit betekent voor de start van het seizoen weten we nog niet precies. Eerst en vooral moeten ze alle drie opnieuw gezond zijn en medisch vrijgegeven worden. Dan zullen we bekijken wat de volgende stappen zullen zijn."

  Raakt Sagan in de Omloop en Kuurne?

  Normaal gezien rijdt Peter Sagan eind deze maand het openingsweekend in ons land. De voormalige wereldkampioen staat aangekondigd voor de Omloop Het Nieuwsblad (27 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari). 

   

  Kuurne won Sagan al een keer: in 2017. In de Omloop strandde hij 2 keer op de 2e plaats: in 2016 en in 2017, telkens na Greg Van Avermaet.

  VIDEO: Indrukwekkende Sagan schiet raak in Kuurne (2017)